I en e-post til ordfører Monica Nielsen, med kopi til flere sentrale kommunepolitikere, ber Larsen ordføreren ta hans bekymringer om skjenkested i nærheten av skole og lekeområde for barn i Øvre-Alta med i behandlingen av skjenkebevilling for Camp Alta.

Camp Alta har søkt Alta kommune om skjenkebevilling i gruppe 3 (sprit). Serveringen vil skje i små grupper i lukket selskap inne i en lavvo på campingplassen og ute ved bålplassen ved lavvoen.

Larsen bor i boligfeltet mellom campingplassen og Altaelva.

Viser til loven

– Jeg kan ikke se at hensyn til barn er tatt tilstrekkelig med i vurderingene deres. Å legge et åpent skjenkested med servering ved leirbål og i lavvo under 50 meter fra en sykkelbane/lekested for barn, finner jeg som fosterfar til en 12 år gammel gutt, meget uheldig, skriver Larsen.

Videre forklarer han at sønnen veldig ofte er ute på sykkelbanen, og han kan ikke se at alkoholservering i umiddelbar nærhet til lekeplass for små barn er innenfor lovverket.

Lovverket Larsen viser  til er barnekonvensjonens artikkel tre om barnets beste:

«Ved alle handlinger som berører barn, enten de foretas av offentlige eller private velferdsorganisasjoner, domstoler, administrative myndigheter eller lovgivende organer, skal barnets beste være et grunnleggende hensyn.»

– Å innvilge en skjenkesøknad er en handling, utøvd av en offentlig myndighet, og det er i et område som allerede er lagt til rette for barn i fritiden. Samt at det ligger en barneskole, som er åpen i skjenketiden. Det kan vanskelig argumenteres for at det er «til det beste for barna» som blir berørt, skriver Larsen.

Opp til kommunestyret

Søker Frantz Jakob Rygh mener Larsen har misforstått.

– Det er ingen bar vi skal drive, men servering til lukkede selskap, sier Rygh til Altaposten.

Han driver Camp Alta, tidligere Wisløffs camping.

I hovedutvalget for helse og sosial var det flertall for søknaden om skjenkebevilling til Camp Alta. Søknaden ble også behandlet i formannskapet 7. juni. Her ble innstillingen vedtatt med syv mot fire stemmer. Blant annet stemte representantene fra SV og KrF i mot innstillingen.

– Vi har en alkoholpolitisk plan som sier at barn og unge skal skjermes fra  alkohol. I det tilfellet her, så har vi en bekymringsmelding vi mener skal tas på alvor, sier Otto Erik Aas (SV).

– Saken skal opp i kommunestyret 20. juni, så jeg regner med at alle argumentene for og imot vil komme klart frem da, legger han til.