For Alta-gutten Olivander Lillevik kom femårsdagen på et perfekt tidspunkt da han på den siste dagen av treningssamlingen på Kvenvikmoen endelig var gammel nok til å sette seg på crossykkelen.

FEIRET PÅ BANEN Foreldrene hadde bursdagskake med til Kvenvikmoen, men for Olivander var crosskjøringen det aller viktigste.

– Vi har hatt sykkelen i garasjen i en måneds tid, så denne dagen har han ventet på. Han har ofte tatt turen i garasjen for å se på sykkelen før han har dratt i barnehagen. Så i år har han nok gledet seg ekstra mye til bursdagen, sier pappa Ronny Lillevik.

Storebror Patrick (12) startet med scootercross i 2010 og prøvde seg på crossykkel for første gang i fjor. Lillebror Olivander var derimot ikke den eneste i familien som debuterte på crossbanen i helga. Også søster Tuva Johanne (10) satte seg på crossykkelen på bane for første gang.

– Alle hadde en fantastisk helg og denne sporten er noe jeg anbefaler alle. Har man mulighet for å drive med dette så er det en veldig sosial sport, vi foreldre kommer sammen og har det hyggelig samtidig som ungene storkoser seg, sier pappa Ronny.

(Saken fortsetter under bildet)

FAMILIEN SAMLET Storebror Patrick Lillevik (12) får selskap av lillesøster Tuva Johanne (19) og lillebror Olivander (5) på crossbanen i sommer. Foto: Privat

I tillegg til finnmarkinger var også Laurasetra motocrossklubb i Balsfjord i Troms representert og Lillevik forteller at også noen Alta-familier valgte å overnatte på Kvenvikmoen for å være sosiale med de tilreisende.

50 på samling

Flere ganger norgesmester i motocross, Marie S. Pettersen, er trener i Alta SSF/NMK Alta og forteller om godt oppmøte på den årlige treningssamlingen som blir ansett som sesongstarten i fylket.

(Saken fortsetter under bildet)

IVRIG Instruktør Marie Pettersen er flere ganger norsk mester i motocross, og hun hadde utvilsomt mye å lære de unge kjørerne. Foto: Karl Eirik Steffensen

– Mellom 40 og 50 kjørere, fra de aller minste til veteraner, fikk mange timer på sykkelen i løpet av tredagerssamlingen. Flere av disse var nye og det er morsomt for oss som har holdt på med dette i mange år at det kommer nye til. Mange bare dukker opp uten at det er klubben som har rekrutterte dem, sier Pettersen som valgte å stoppe mandagens trening tidligere enn planlagt.

– Jeg så at de aller fleste var veldig slitne etter tre dager med mye intens trening, så vi sa oss fornøyd litt tidligere enn planlagt, sier hun.

Lørdag og søndag hadde flere av deltagerne tatt med seg ekstra kjøreutstyr slik at interesserte kunne komme innom for å prøve.

– Vi hadde noen innom både lørdag og søndag, men om noen har lyst og ikke fikk mulighet i helga så er det bare å ta kontakt med en av oss i klubben. Får vi beskjed på forhånd kan vi ha både sykkel og kjøreutstyr klar på en av de vanlige treningene vi har på banen, sier hun.

(Saken fortsetter under bildet)

MANGE DELTAKERE Totalt var det mellom 40 og 50 kjørere som deltok på Vårsleppen. Ikke alle fulgte akkurat denne treningsøkta. Foto: Karl Eirik Steffensen

NNM-runde i Alta

Årets nordnorske mesterskap går av stabelen over tre runder. De to første kjøres om halvannen uke når første runde kjøres i Lakselv lørdag 17. juni og andre runde i Alta dagen etter. Mesterskapet avsluttes med en tredje NNM-runde til høsten.