Kautokeino skulle egentlig startet sesongen i helga, men mye snø på banen i Hammerfest gjorde at Indrefjord måtte be om utsettelse.

– Man kan selvfølgelig lure på hvorfor banen ikke er brøytet, slik vi har fått rapport om, men vi må bare forholde oss til virkeligheten, sier Kautokeino-trener Isak Ole Hætta som sammen med spillerne dermed må vente med seriestarten til fredag om en uke når Porsanger kommer på besøk til Kautokeino.

Stor stall

Inkludert guttespillere som hospiterer på A-laget har Hætta tatt med 31 navn på lista, men ikke alle vil bidra i like stor grad.

– Flere av guttene vil kun være tilgjengelig i perioder. Noen har turnusjobb, mens andre har gitt beskjed om at de ikke er aktuelle gjennom hele sesongen, sier Kautokeino-treneren som har Johan Aslak Pulk med som assistenttrener.

– Vi har mistet fem-seks spillere fra i fjor og har 15-16 spillere som er fast i bygda, de fleste av dem gutte- eller juniorspillere. Denne gruppa trener ok, men hvordan vi står i forhold til konkurrentene er usikkert, sier Hætta som blant annet har mistet spillere til Alta 2, Nordlys og BUL, men har fått påfyll fra guttelaget.

Kamp om å overleve

Den nye 4. divisjon er langt sterkere da flere lag måtte ta veien ned fra 3. divisjon etter omleggingen av seriesystemet. Det gjør at Hætta tror det blir en kamp om å overleve.

– Jeg føler vel at vi ikke er der vi burde vært, men vi er i ferd med å bygge en bra stamme med unge spillere. Om det vil holde til å berge plassen er vanskelig å si, men det er målet vårt og det blir uansett artig for ungguttene å få innsyn i hva som må til for at vi skal bli et stabilt 4.-divisjonslag. Det er mye læring i tøffe kamper og vi har gode utviklingsmuligheter i 4. divisjon, sier Hætta før han med et smil avslutter med noen ord om støtteapparatet:

– Vi fant ut at vi ikke trengte to fysiske trenere slik Alta IF har. Vi overlater hovedansvaret for den fysiske treningen til guttene selv noe jeg tror er like greit. Jeg kan ikke garantere at oppmøtet ville vært så stort om vi sendte dem på løpetur opp mot Bidjovagge.

Spillerstall Kautokeino IL herrer:

Keepere:

Håkon Daniel Aho

Lars Mathis Siri

Ole Johnny Jansen

Forsvar:

Aslak Mikkel Bals

Nils Olaf Eira Hætta

Johan Aslak Pulk

Jørn Inge Eira

Per Aslak Eira Hansen

Johan Egil Pulk

Ole Einar Hætta Johansen

Ole Johan Eira

Roy Arild Rasmussen

Ville Söderbaum

Midtbane:

Ole Marcus Sokki

Mikkel Aslak Sokki

Ante Jonas Gaup Gusta

Kai-Rune Hætta

Gaute Veseth Olsen

Ole Nicklas Mienna Guttorm

Joakim Gaino Danielsen

Mikal Eira

Nils Ante Triumf

Angrep:

Knut Mikkel Hætta

Nils Johan Eira

Jon Mikal Siri

Joar Sten Olav Sargon

Morten Ailu Hansen

Hospitanter:

Robin Hætta

Jens Kristian Elvenes

Sondre Biti

Johan Nikolai Triumf (keeper)

Støtteapparat:

Trener: Isak Ole Hætta

Assistenttrener: Johan Aslak Pulk