Det ble en lang dag i kommunestyret i går med flere gruppemøter, presentasjoner og diskusjoner, som drøyde til langt på ettermiddagen.

Det fikk gruppeleder Ole Steinar Østlyngen (Ap) til å sette seg ned for å framsnakke arbeidet som administrasjonen og rådmannen i Alta kommune gjør.

På Facebook-gruppa «Framsnakking i Alta» skriver nemlig Østlyngen følgende:

«Jeg har nå jobbet tett på rådmannen og hans team på rådhuset i Alta kommune i godt over ett år. Og jeg som kommer fra privat næringsliv er meget imponert over arbeidsmoral, arbeidskapasitet, serviceinnstilling og så videre. Vi har ofte møter som går utover ettermiddag og kveld uten at noen av dem klager eller blir sur. De får ofte mange «dumme» og slitsomme spørsmål fra politikerne som alltid besvares korrekt og høflig. Det kommer stadige beskyldninger om at de ikke opptrer korrekt (noe som er feil) men de tar det alltid profesjonelt. Denne gjengen jeg snakker om fortjener ros, det er samfunnsbyggere på høyt nivå. Jeg tror drivkraften deres er å skape et bedre samfunn. Det virker i alle fall slik. […] Hele Alta bør takke denne gjengen for innsatsen de legger ned for at vi skal ha det godt. Og ja de får lønn for det de gjør, men de stiller også opp mye gratis utover ordinær arbeidstid.»

Negative holdninger

– De får mange ganger urettferdig pepper. Folk snakker om late kommuneansatte som ikke gjør noen ting. Det fikk meg til å tenke at de som sier slikt burde fulgt rådmannen en uke. Jeg tror 90 prosent ikke kunne fulgt det samme tempoet. Det er helt utrolig hva rådmannen klarer, sier Østlyngen i en kommentar til Altaposten og legger til:

– Det er en myte at «kommuneansatte gjør ingen ting»

– Hva tror du en slik holdning til kommunen skyldes?

– Det skyldes kanskje gamle holdninger. Men for meg som har sittet der og fulgt med og hørt på, så blir jeg provosert når jeg hører snakk om late kommuneansatte. De er kanskje de som gjør mest i samfunnet.

Østlyngen mener derfor det er på sin plass at folk begynner å tenke etter og se hva «Finnmarks største bedrift» gjør.

– De jobber hver dag for oss, for at våre unger skal ha en skole å gå på og at de eldre har det godt. Allikevel klager folk. Det blir rett og slett urettferdig, mener Østlyngen.