– Vi ønsket å tilpasse oss den kundegruppen vi leverer til og det er i hovedsak bedriftsmarkedet i Alta, klargjør daglig leder Gøran Majala.

Tools SMV omsatte i 2016 for om lag 34 millioner kroner og Majala mener 97 prosent av omsetninga er til lokale bedrifter.

– Spesielt parkering for tyngre kjøretøy har vært et problem som vi håper å ha løst med å flytte hit, forklarer han.

Nå har Tools 1450 kvm til rådighet i de gamle lokalene til Polyfemos i Betongveien. Det er en markant økning i forhold de 840 kvm de hadde i Alta sentrum. I tillegg er tomta på 4,5 mål – noe som gjør at det er god plass for parkering rundt bygget.

– Men jeg tror ikke vi får nye kunder automatisk ved å flytte hit, påpeker han.

God logistikk

I tillegg til å få bedre plass er de nå meget sentralt plassert i forhold til logistikk. Det er nært til flyplassen, posten og godsterminal. I tillegg satser bedriften i større grad mot det maritime markedet – og nå er havna rett i nærheten.

– Herfra når vi til og med Hurtigruta om det skulle være behov for det, sier Majala.

– Vår omsetning er som sagt i hovedsak lokal – skal vi løfte oss mer må vi ut i distriktene, derfor er en slik plassering gull verdt for oss, forklarer Majala.

FLYTTET: Daglig leder Gøran Majala er fornøyd med de nye lokalene i Betongveien. Foto: Lill Vivian Hansen

Spørsmålet om å flytte ut fra Alta sentrum har vært på bordet og blitt diskutert i noen år. Den endelige avgjørelsen ble tatt i plenum.

– Alle ansatte var enige om at vi burde flytte, uten tvil, sier Majala.

Dermed ble det lange dager for de åtte ansatte for å få alt på plass. Opptil 18 timer på jobb i dagene før jul betaler seg i dag.

Servicesentrum

Majala har tro på Altas framtid som servicesentrum for resten av Finnmark. Ikke bare i sin egen bransje – men for store deler av næringslivet.

– Altabedriftene er kjent for å yte   god service og vi har god tilgjengelighet med den beliggenheten vi har, derfor mener jeg Alta er et sentralt servicesentrum for resten av fylket – vi kan «serve» resten av fylket, sier han.

– Alta er unik i så måte, fastslår Majala.

Han sender samtidig en takk til de som har vært med å realisert flyttinga - kundene, medarbeiderne, samarbeidspartnere, leverandører, bank og ikke minst konene hjemme.