Tomta som Motor Norge AS primært ønsker seg er den som det nå foretas regulering av i skogen mellom Pedersen Maskin og Alta Motorsenter i Aronneskjosen.

Alternativt ønsker daglig leder Tor Håkon Solheim seg tomt i Vepseveien, på industriområdet ved siden av. Formålet er å få bygd ny og mer tidsmessig butikk.

– Vi planlegger rett og slett å flytte butikken. Vi leier i dag hos Ole Petter Haugen, men ønsker å bygge vårt eget forretningsbygg på inntil 1200 kvadratmeter for våre 10 ansatte, sier Solheim.

Så langt har han verken tegninger eller skisser over det ønskede nybygget.

– Vi søker først tomt, før vi setter i gang med planleggingen av bygget, sier Solheim.

Så blir spørsmålet hvem Alta kommune vil tildele tomten til, da det trolig vil være flere om beinet for akkurat tomta mellom Alta Motorsenter og Pedersen Maskin.

Verken næringssjef Jørgen Kristoffersen eller leder Oddvar Konst i avdelingen for samfunnsutvikling i Alta kommune har vært tilgjengelige på telefon i formiddag.

Er grossist

– Har dere i Motor Norge AS planer om å utvide med flere ansatte, siden dere trenger mer plass?

– Neida, ikke foreløpig, men de lokalene vi har i dag er sprengt i forhold til vårt behov, og skulle vi bli større så vil nye lokaler gi oss muligheten til å vokse, sier daglig leder.

– Men er det ikke forbud mot detaljhandel på Aronnes?

– For oss utgjør salg til bilverksteder og forhandlere 70 prosent av omsetningen, og slik sett er vi å oppfatte som en grossist, sier Solheim – som derfor ikke tror at Alta kommunes reguleringsbestemmelser om å ikke tillate detaljhandel på Aronnes vil ramme deres virksomhet.

– Det er dessuten gitt flere dispensasjoner i samme område, samtidig som detaljhandelen ikke utgjør mer enn 30 prosent av vår virksomhet, så det burde ikke bli noe problem, sier han.

Sesong

Motor Norge AS eies i dag med 51 prosent av bilverkstedskjeden Mekonomen, som selskapet leverer det aller meste av bildeler til. Daglig leder i Motor Norge AS, Tor Håkon Solheim, eier fortsatt 49 prosent av selskapet. Og med kuldeperioden som nå står for døra, har Solheim svaret klart når vi spør hva selskapet typisk selger mye av akkurat på denne tida:

– Nå går det unna med batterier og Defa motorvarmere og bilvarmesystemer. Vi er klare for kulda.