Her må bøndene tømme melk for 120.000 kroner i uka

Mandag tømte melkebrukene på Årøya 4.000 liter i kloakken. For tredje gang.

MELKA MÅ TØMMES: Kjell Olsen og Karl Rødberg er begge melkebønder på Årøya som nå inntil videre hver tredje dag må tømme melka i møkkakjelleren. Ingen har mulighet for å hente 4000 liter melk hver tredje dag til fergeleiet er ferdigstilt og M/S Årøy kan komme til øya med melkebilen. Her er bøndene og reiselivsgründer Torbjørn Arild samlet til en prat på kaikanten i Kongshus tidligere i år.   Foto: Magne Kveseth

pluss

Hver tredje dag må bøndene tømme melketankene sine for til sammen cirka 4000 liter, så lenge melkebilen ikke kommer seg ut til øya. Det betyr at matproduksjon verdt rett under 40.000 kroner må tømmes ut to til tre ganger i uka, helt til fylkeskommunen får orden på transporten for melkebilen.