Altapostens utskremte fikk overvære showet som gikk av stabelen lørdag kveld, og basert på at folk lo godt både her og der, så er det ingen tvil om at Nordlysrevyen er godt likt for sine ablegøyer. Det ble imidlertid for ujevnt.

Nye numre

Denne gang fikk vi se 18 flunkende nye numre som ble fremført med god timing og spilleglede, servert av en gjeng som helt klart liker å stå på scenen. Men, jeg innrømmer at jeg ikke helt forsto alle poengene som haglet. Et eksempel på det er stykket «Tjukkpølseforeninga» der sjefen fikk unngjelde. Riktig nok har Altapostens redaktør en velferdskul på magen, men jeg slet med å følge med i svingene her. Nummeret slo dog godt an – og fikk frem latteren hos publikum som helt klart koste seg stort under hele kvelden.

Oppvarmingsakt

1. akt som bestod av ti nummer må ses på en slags oppvarming, for denne delen var ikke like morsom som akt 2. Mine favoritter fra første del var «Eventyl», om ulike eventyr som ble fremført på «Thai»-dialekt, «Fitt Bett» om ei mor som ble med datteren på treningsenter for første gang, samt «Festivaldaman» som koste seg med litt av hvert på festivalen Høstsprell.

Kreative løsninger

Det var dog ingen tvil om at de beste numrene ble spart til akt to, hvor mine favoritter var «Styggen på ryggen», som kort fortalt spiller på sangen til OnklP som har en liten demon som henger med deg. Sketsjen ble fremført med godt skuespill og morsomme replikker av Katrine Pettersen, Ann-Synnøve Bendixen og Harriet Rydheim. Sistnevnte som demonen som forteller publikum hva Bendixens karakter egentlig tenker og lyver om.

Claus Jørstad og hans ballete «møte» med en Ikea-krakk i dusjen måtte selvsagt også være med. Claus sitt «nøttenummer» har som kjent også fått oppmerksomhet i talkshowet til Jimmy Kimmel Live, hvor countrysartisten Justin Moore har laget en låt som har fått tittelen «The Ballad of Claus Jorstad -Devils stool». Nummeret ble veldig flott fremført av Katrine Pettersen som på herlig vis mimet frem hvordan Claus sikkert opplevde den noe beklemte situasjonen, akkompagnert av klassisk musikk. Om de har spurt Claus om å være med vites ikke, men det hadde vært prikken over i-en om han hadde deltatt.

«Mopedmafian», som var kveldens avslutningsnummer, oste av kvalitet. Nummeret som handler om Altas mopedister som trimmer og lager trøbbel i bybilde, var løst på en fiffig måte med de tøffe 16-åringene som var bura inn. Musikken, tekstene og fremførelsen med kreative kulisser, var meget god. Helt klart et nummer som kan anvendes ute i den store verden for å hanke inn flere priser.

To gode nykomlinger

Nykomlingen Ronny Møllenes var et flott nytt tilskudd til det hele. Han spiller med komisk overbevisning og god timing. Skryt skal selvsagt også Svein Cato Wian ha for sine små innsmett som bød på små hverdagslige innspill –  sett med en kronstings øyne.

Pluss i boka for at vi fikk se bare nye numre. Det å lage en revy som varer i to timer med en såpass liten revystall krever nemlig sin mann, eller kvinne om du vil. Nå har de også lovet at de skal ha show på City scene i romjula, så de som ikke fikk med seg helgens ablegøyer, har fremdeles muligheten til å se revygjengen, som helt klart trives på scenen og det smitter over på publikum. Lørdagens fremførelse ble også takket med en lang stående applaus.

Med terningkast tre for første akt og fem prikker for andre akt, så havner vi på en firer i snitt.