Fiskelykken har snudd for Tor

Ble tvunget vekk fra hjemstedet Pollen og måtte gi opp fiskeryrket.

OPTIMIST: Tor Mikkola elsker å være fisker, og tror kysten av Finnmark har en lys framtid forutsatt at myndighetene ikke raner rettighetene til fisken fra de som skal leve her. Tor selv har kjøpt sin andre båt og drifter godt med Nordkapp som base.  Foto: Privat

pluss

Nå har lykken snudd for Tor Mikkola og hans familie. Båt nummer to er kjøpt og samfunnsdebattanten gjør det bra både på hjemmebane og den politiske arena. For lesere av Altaposten er den alltid optimistiske og idérike Tor godt kjent fra tiden da han fra sin base i Pollen - «der ingen skulle tru nokon kunne bu». Det var nesten ikke en uke der fiskeren og samfunnsdebattanten ikke var å finne i spaltene i lokalavisen. Så i 2014 slukket optimisten lyset og dro. Mannen  som er født og oppvokst i den lille veiløse bygda, og var blitt et symbol på en kamp mot sentralisering, innså at slaget var tapt.