Eirin Sem Henriksen ble mildt sagt irritert, da hun mandag måtte utnevne seg selv til trafikkdirigent for å få orden i kaoset som oppsto i Kåfjord. Henriksen var da på vei fra Sørøya til Alta med kjæresten.

Hun forklarer at det var stor pågang av biler og lang kø ved lyskrysset/manuelldirigeringen på strekningen. Hun oppfattet det som trafikkfarlig og fryktet det skulle skje noe.

– To store lastebiler med grus ble stående fast. I tillegg var det mange irriterte bilister. Det var folk som arbeidet der ute på veien, men de gjorde lite. Rett og slett en elendig trafikkdirigering i forbindelse med veiarbeidet, mener hun.

Henriksen tok derfor på seg ansvaret.

–  Det skal ikke være nødvendig at privatpersoner må ta ansvar for å få flyt i trafikken når store kjøretøyer skal forbi. Køen skapte mange trafikkfarlige situasjoner. Tenk hvis en ambulanse skulle på utrykning og trafikken står i begge retninger, sier hun og legger til at lastebilene var de eneste som gjorde en liten innsats for å få løst opp i kaoset.

– Snakk med oss

Byggeleder for Statens vegvesen, Torgeir Dahle, medgir at det er svært uheldig at slike situasjoner oppstår. Han er samtidig glad for å få tilbakemeldinger, selv om det ikke alltid behøver å komme gjennom lokalpressen.

Byggeleder Torgeir Dahle. Foto: Arkiv.

Dahle er forøvrig ikke kjent med den konkrete hendelsen.

– Når E6 skal bygges og rives, samtidig som trafikken går, er det mange utfordringer. Da er det dessverre i noen tilfeller at det skjer glipper som dette. Vi gjør vårt for å skilte området og opplyse at veiarbeid pågår, slik at hendelser som dette ikke skal skje.

– Skulle uansett «uhellet» være ute, gjelder det å ta kontakt, slik at vi får tatt dette med entreprenøren, sier Dahle og legger til at prosjektet ellers går fremover med stort sett gode tilbakemeldinger fra de som blir berørte.