Denne uken drar 18 unge korsangere fra Alta Soul Children til Norges hovedstad. Målet med turen er å synge på «The internastonl Soul Children Festival», som går av stabelen i Oslo spektrum kommende helg fra 14. til 16.oktober.

– Massiv lyd

Soul Children-festivalen er en årlig begivenhet som samler kor fra hele landet. I år er det tolvte gangen den arrangeres. Til sammen 1800 kordeltakere fra både inn- og utland skal sammen ha konsert i Oslo spektrum.

– Det blir en utrolig opplevelse for de unge å få synge med så mange, for det kommer helt klart til å bli en stor vegg av lyd når hele 1800 samles sammen til et stort gigantkor, sier dirigent for  Alta Soul Children, Berit Michaelsen.

Konserten går forøvrig av stabelen søndag 16. oktober.

– BLIR EN OPPLEVELSE: Berit Michaelsen som er dirigent for Alta Soul Children, sier ungene gleder seg stort til å synge i spektrum. – Det kommer til å bli en stor opplevelse for dem, sier hun. (Arkivfoto) Foto: Therese Stabrun

Fjerde gang

Hun påpeker at dette er fjerde gangen som Alta Soul Children, som har hatt en rekke opptredener i Nordlyskatedralen de siste årene, deltar på den store korfestivalen i Oslo.

– Av erfaring så vet jeg at dette er og blir en stor opplevelse for disse sangglade ungene. De som deltar er mellom 10 og 15 år, sier Michaelsen.

Vandrer opp hovedgata

Ett av flere arrangement som de skal delta på, er en stor korparade som skal foregå utendørs før konserten går av stabelen.

– Vi skal være med å gå i en parade opp Karl Johan mot slottet. Paraden skal ledes an av det kjente store flotte korpset Kampen Janitsjar i spissen. Det skjer før konserten og alle korene skal ha hver sine plakater, så det blir som et slags lite mini-17.mai-tog, sier dirigenten.

– Gøy for de voksne også

Selv om hovedvekten av arrangementet har sitt fokus på korsang for barn og unge, vil også alle de voksne som er med på turen, få påfyll med spennende seminarer.

– Det er tolv voksne som er med på turen og denne helgen får vi som er litt eldre også tilbud om ulike seminarer underveis, blant annet et korseminar som jeg selv skal delta på, sier Michaelsen.

Synger med stjerner

Den store finalen som er konserten på søndag, vil også få besøk av store stjerner fra utlandet som skal være solister.

– Det kommer mange flotte gospelstjerner fra USA som skal være solister under konserten. Noen av disse er gospelartisten Anthony Brown fra USA og Chip Kendall som kommer fra England. Oslo spektrum har jo også  plass til flere tusen publikummere, så det er en opplevelse som bare må oppleves, sier Michalsen.