Hvert minutt telte da Albert Vekve fra Alta fikk inn meldingen om de fire ungdommene som satt i den synkende båten, to kilometer fra land ute på Storekorsnes. Ingen av ungdommene hadde på seg redningsvest, eller i båten.

Familien varslet

Rundt klokken 22  i går tikket meldingen inn om at de var i problemer. Det var onkelen til en av ungdommene som tok kontakt med Vekve, som til vanlig jobber ved Alta brannstasjon. Bare tilfeldighetene gjorde at han kunne reagere så raskt og rykke ut til ungdommene på vannet.

– Jeg jobber til vanlig i turnus, mens kona driver reiselivsbedriften Ferie & Fritid på Storekorsnes. I tillegg er det ikke verdens beste mobilforhold her ute, så det er kjempeflaks at de i hele tatt fikk kontakt med oss, mener Vekve.

Gjorde søk

Albert og kona Ellen skjønte med en gang alvoret i det som foregikk. Kort tid etter var de på vannet for å gjøre søk etter ungdommene.

– Vi så først en båt som lå der, men det så ikke ut som den hadde problemer. Ut fra meldingen vi fikk, hørte det ut som båten til ungdommene  allerede hadde gått ned. Men så fikk jeg en ny melding om at de hadde sett oss. Da forsto jeg at den båten vi hadde sett først, var den med problemer.

– Synet som møter oss er en båt full av vann, med fire ungdommer ombord. Vi hadde akkurat fått tredjemann om bord da båten gikk under og den fjerde gikk i vannet. Vi var da cirka to kilometer fra land. Å svømme såpass langt i det kalde vannet hadde ikke gått for noen.

Trygt på plass i båten til Vekve, fikk ungdommen varmen i seg igjen.

– Hadde vi ikke fått meldingen, er det ikke godt å si hva som kunne ha skjedd, sier han.

– Ta med nok utstyr

Etter hendelsen la Vekve ut en melding på sin Facebook-profil med en oppfordring til alle som skal ferdes på vannet i sommer:

«Mye fint vær i sikte – husk vester i båtene til det antallet personer som er med. En signalpenn eller annet redningsutstyr for å påkalle oppmerksomhet, er heller ikke borte bekk.»

– Det er lurt å kunne ha sikkerhetsutstyr i båten i tillegg til redningsvester.  En signalpenn koster rundt 500 kroner. Da er man sikker på at man blir lagt merke til, for mobildekningen kan man ikke alltid stole på, avslutter han.

Kjent med hendelsen

Altaposten har ikke lyktes i å få kontakt med etterforskningsleder og stedfortreder for lensmann Svein Tore Nilsen ved lensmannskontoret i Alta, Kenneth Nilsen. Ved operasjonssentralen informerer operasjonsleder Geir Roar Nesbø at politiet i går tok imot en melding på hendelsen, men kan ikke svare på hvorvidt saken har blitt fulgt opp.