I kveld braker det løs for årets bluesfestival. I år regnes det med rekordbesøk på flere fronter.

– Vi har aldri i festivalens historie solgt så mange billetter på forhånd. Så langt har vi solgt 1000 billetter til hver kveld – som er fredag og lørdag, samt 400 helgepass, og det er totalt sett ny salgsrekord, sier administrasjonsansvarlig, Raija Eliassen Wirkola.

Hun sier ting tyder på at publikumsalderen også blir tidenes lavest. I fjor gjestet omlag 3000 mennesker festivalen.

– De siste årene har det vært stor overvekt av de som er i alderen 30 pluss blant publikum, og vi vet at veldig mange i 18 årsalderen har fått billetter og helgepass i julegave. Det betyr at det også blir et mye yngre publikum enn det har vært tidligere år, sier hun.

– Det er også veldig mange som kjøper billetter i porten, så det er også noe som indikerer at det går mot rekordbesøk, skyter Mathias Sønvisen Moe inn.

Han er den som skal overta som festivalsjef til neste år.

Når det hele sparkes i gang i kveld – med Hekla Stålstrenga som headliner, tror Eliassen Wirkola også på besøksrekord:

– I fjor var det 600 innom og alle signalene tyder på at det kommer flere på årets åpningskonsert. I år kan også de som har helgepass gå på denne konserten, så det er litt vanskelig å spå, men vi tror på rekord i kveld også.

Vippser køen

Nytt av året er at publikum kan betale med telefonappen Vipps. Det tror arrangøren skal lette på trøkket i køene ved de ulike barene.

– Man kan betale på forhånd mens man står i køen, så når man komme til kassa, så viser man bare at man har betalt og da får man utdelt bonger. Det gjør det mye lettere for de som står i kassa og dette tror vi skal bidra til at det ikke blir så lenge å vente i køene, sier Vipps-ansvarlig Runa Lillegren.

Nye krefter inn

Antallet frivillige er også det høyeste noensinne.

– Vi har doblet mannskapet i år. Det har litt av sin forklaring i at veldig mange i 20-årene er på opplæring, og disse skal overta bluesskuta neste år, sier Eliassen Wirkola.

En av disse er Ida Paulsen (21), som skal overta Wirkolas jobb etter endt festival.

– Veldig gøy å være med, men det er mye å sette seg inn i. Jeg fikk forespørsel om denne jobben og sa ja fordi jeg har vært med som frivillige tidligere og vet hvor artig det er, sier hun.

– Det var også rekordmange på årets frivilligmøte for få uker siden. Jeg tror det kom cirka 80 stykker og det er også ny rekord. Brorparten av disse var yngre folk, skyter den kommende festivalsjefen inn.