En film NRK Finnmark har laget fra kontorvinduet i sine nye lokaler i Alta sentrum, viser at svært mange gir blaffen i trafikkreglene når de kjører i rundkjøring. Boten for å ikke bruke blinklys er 2000 kroner, og boten for å plassere seg feil er 5200 kroner, ifølge NRK. Videoen viser at politiet i løpet av bare fem minutter ville fylt statskassa med et sekssifret beløp. Men kontroller i rundkjøringer er ikke noe politiet prioriterer.

– Det er jo et ressursspørsmål. Å stå der og ta folk for det der, det tror jeg folk vil oppleve som litt tullete. Det er sjelden trafikkulykker i rundkjøringer som vi i hvert fall får meldinger om, sier lensmann i Alta, Øivind Lorentzen, til NRK.

Lensmannen vil heller prioritere å være rundt på de stedene hvor det kjøres fort og hvor det er unger. Som for eksempel rundt skoler og barnehager og i mer tettbygde strøk.

– Nå er det ikke sånn at vi legger opp våre kontroller etter hvor vi kan få mest mulig inntekt for staten. Vi prioriterer de områdene der det er størst potensial for skade, sier Lorentzen.