Til sammen 150 publikummere møtte opp da den første utgaven av Alta jazzfestival ble arrangert på City scene og City spiseri fredag. God og intim stemning gjorde at det var svært så hyggelig å være til stede på de tre konsertene. Først ut var Alta musikkorps med Elisabeth Tomassen og Rune Suhr Berg i front som solister.

- Vi har snakket i nesten et år om at det bør skje noe mer musikalsk i mørketida. Det åpnet herlig med storband der blant annet Gjermund Johansen løftet konserten med saksofon og klarinett. I tillegg var vi så heldige å få med Lisbeth Thomassen til å synge, sier Rune Suhr Berg.

Selv fikk han framføre Frank Sinatra-låter med storbandet.

- Det har vært en drøm i mange år og ble en kjempeopplevelse.

Lover mer neste år

Årets festival var et samarbeid mellom Alta musikkorps og Aronnesrocken. De har allerede bestemt seg for at det blir mer til neste år.

- Vi har klart å kare oss til et positivt økonomisk resultat og arrangementet ble en veldig fin gjennomkjøring til noe vi kan bygge videre på til neste år, sier festivalsjef Tore Grøtte.

Han sier at rundt 150 publikummere på de ulike konsertene viser at jazzfestivalen er liv laga.

- Det blir derfor et nytt arrangement neste år. Større, raskere, bedre.

Grøtte lover at det blir mer enn tre band på scenen i 2014.

- Da planlegger vi å holde på i to dager. Vi skal også få større variasjon blant artistene, sier han.

Unge talenter

Etter konserten på City scene dro publikum én etasje opp til spiseriet hvor pianist Kjetil Andre Mulelid og Lillyum fortsatte kvelden.

- Mulelid var et hyggelig bekjentskap. Mange ønsket mer jazz av den typen han tok med til Alta. Lillyum gjorde etterpå den beste konserten jeg har hørt med dem så langt. Den gode stemningen i lokalet smittet av på musikerne og løftet dem, sier Grøtte.

Pianist Kjetil Andre Mulelid tror jazzfestivalen har en lysende framtid.

- Det var gøy å spille her i Alta. Spiseriet var et veldig fint lokale som passet musikken min fint. Dette er en flott start på noe som kan bli veldig bra etter hvert.

foto
– KNALLBRA: Eva Jørgensen og Linn Knutsen likte spesielt godt konserten med Alta musikkorps. Foto: Sten Tony Hansen