I undersøkelsen, som er utført av InFact Norge for VG, svarer også 33 prosent av de spurte at de har svært liten eller liten tillit til at politiet har ressurser nok til å kunne utføre oppgavene de er pålagt å gjøre. Bare 7,7 prosent svarer at de har stor tillit til politiets ressurser.

I meningsmålingen svarer også seks av ti at de mener antallet saker som politiet henlegger er «uakseptabel».

Politidirektør Odd Reidar Humlegård er ikke enig i at meningsmålingen viser at norsk politi opplever en tillitskrise. Han viser til at politiets egne undersøkelser fra TNS Gallup og Politihøgskolen viser at politiet har svært høy tillit.

– Vi kan ikke styre etter de mange spørreundersøkelsene som jevnlig gjøres i mange redaksjoner, skriver Humlegård i en e-post til avisen.

Leder i Politiets Fellesforbund, Arne Johannessen, er ikke enig med Humlegård, og sier at resultatene fra undersøkelsen samsvarer med den virkeligheten hans medlemmer opplever.

– Jeg er absolutt ikke overrasket. Dette er et veldig sterkt uttrykk for at samfunnet har større forventninger til oss enn det vi klarer å levere, sier han. (©NTB)