Politiet i Finnmark melder lørdag morgen om tre forskjellige hendelser der det har vært utøvd vold i nære relasjoner. De opplyser at de har opprettet undersøkelsessak, og vil følge opp sakene.

Fra politiets operasjonssentral får vi opplyst at de ikke ønsker å gå nærmere inn på de ulike sakene.

– Dette er sensitive saker, sier Einride Hals på politiets operasjonssentral.

Krisesenteret stenger i ferien

Torsdag ettermiddag denne uka kunngjorde Alta krisesenter i et innlegg på Facebook at de dessverre måtte sommerstenge i tre uker, grunnet senterets økonomiske situasjon. Fredag skriver Alta Krisesenter at de vil være tilgjengelig på sin døgnbemannede telefon 47 85 54 69 for både utsatte, pårørende og øvrige hjelpeapparat, og ved akutt hendelser ta imot brukere på sentret. De beklager hvis dette medfører ulempe for brukere eller andre instanser.

Hals mener det er synd at man i Alta har valgt å stenge krisesenteret i sommerferien.

– Det er et godt tilbud til de som er utsatt for vold, og da spesielt vold i nære relasjoner, sier Hals.

– Dette er for dårlig!

Trine Noodt (V) mener det er fullstendig uakseptabelt at krisesenteret må stenge dørene i ferien.

– Det er snakk om en kriseberedskap! Man går jo ikke ned på beredskap i brannvesenet, og satser på at det ikke skjer noe i ferien, påpeker Noodt.

I en epost til Altaposten skriver Noodt at om krisesenteret ikke har økonomi til å holde åpent i ferien, så må jo kommunestyret få en sak som belyser dette i tide – før en står midt i ferien.

– Er du utsatt

Er du utsatt, eller kjenner du noen som er utsatt for vold i nære relasjoner? Politiet opplyser at det er mulig å få hjelp, og viser til nettsidene dinveiut.no og hvorlite.no.