– Sporene peker uten tvil ut den skyldige. Flere benker og bord var kjørt over av stridsvogn og knust. Etterpå ble restene brent på et bål, sier Johan Isak A. Siri.

Siri forteller at han i forrige uke stanset ved rasteplassen mellom Suolovuopmi og Mazé som ligger ved RV93 mellom Alta og Kautokeino.

– Den var helt rasert. Det er ingen tvil om at det er vinteres militærøvelse som har skylda, påpeker Siri.

Altaposten har viderebrakt opplysningene til sjef for HV17, oberstløytnant, Ståle Grytli. Han er svært ydmyk i forhold til ødeleggelser i sammenheng med øvelsen Joint Viking som ble avholdt i hele Finnmark i mars.

– Vi skal rydde opp etter oss. Det er i alle fall noe alle skal kunne forvente. Vi var klar over at det ville komme til å oppstå skader her og der. Men vi har en egen person som skal følge opp alt som nå tiner frem og som skal repareres og erstattes, forklarer Grytli.

I overkant av 5000 personell fra Sjøforsvaret, Hæren, Luftforsvaret, Forsvarets spesialstyrker, Heimevernet, Forsvarets operative hovedkvarter, Forsvarets logistikkorganisasjon, Cyberforsvaret og Forsvarets sanitet deltok under øvelsen.

– Jeg håper virkelig ikke noen mistenker oss for å løpe fra ansvaret her. Vi er avhengig av tillit og goodwill fra folk og næringene rundt i Finnmark. Vi skal rydde opp etter oss, det kan jeg love. Det er flott hvis folk melder fra hvis de oppdager noe som vi må rydde opp i. Vi har en ganske god oversikt, men kan selvsagt ikke ha full oversikt over hver eneste sted vi har slått leir i løpet av øvelsen. Finnmark er stort, legger oberstløytnant Grytli til.