Da det sprang et vannrør ble hele Du Verden vannskadet og Bjørnar Paulsen måtte rive halve restauranten. I dag kunne han åpne dørene igjen, men tro ikke at alt gikk knirkefritt på første dagen.

En av servitørene spør Paulsen om ikke den andre kassa er i orden.

Alt virket for en halvtime siden, men her kollapset det ene kassa-apparatet og dataservicen hadde latt vente på seg. Men på åpningsdagen kan man ikke forvente at alt skal være klappet og klart. Etter en ufrivillig stans på drøyt to måneder er Paulsen og der 22 ansatte nå klare for fullt trykk i restauranten.

Nytt på kjøkkenet

– Nå har vi bygd opp alt i samme stil, sånn noenlunde og beholdt elementer fra da vi åpnet i 2013, men har også gjort enkelte forandringer som vi håper gjestene vil sette pris på. Blant annet har vi senket himlingen litt og sørget for demping av lyd, slik at akustikken i lokalet er annerledes og bedre enn det var før, så det er en oppgradering vi selv har tatt kostnaden med.

– På kjøkkenet skal kokkene har fått et bedre arbeidsmiljø også det er noe vi har påkostet for egen regning, sier Bjørnar Paulsen. Han kan røpe av en helt ny såkalt Jospe-grill, som er en kullgrillovn vil bli tatt i bruk for å tilberede grillede retter og en type barbeque-retter som han tror publikum vil like.

Bygger på det gamle

– Vi skal ha en del nytt på menyen, men det vil bli kombinert med hva vi hadde tidligere. Vi har en del spennende på gang knyttet til matkonseptet vårt og jeg kan røpe av lofotkokken Roy Magne Berglund har bistått oss med å sette sammen noe arktisk som vi vil lansere seinere.

– Vi skal ikke stresse oss i gang nå etter oppstarten, vi jobber med ny hovedmeny, men vil fortsette lunsjkonseptet som vi hadde før og ingenting er endret ennå, sier Bjørnar Paulsen.

Han ønsker en lokal arktisk stil på menyen og har allerede tatt inn en ostefjøl fra Øverli ysteri i Pasvik, en ny dessert som han kaller multebærgranate, en pastarett med høyrygg og så kommer det etter hvert noe hvalkjøtt og kongekrabbe, forteller gründeren.

Han er ikke redd for å ta inn litt mer kostbare råvarer så lenge kokkene hans kan lage gode retter av dem.