Fikk laks på 12,0 kilo i Sandiakoski. Bestefar, Einar Suhr, rodde og guidet fiskeren under temmingen som varte i en time. Foto: Svein Ole Arnesen

Og 11-åringen ser ut til å være i en stim av hell. I dag ble han i tillegg trukket ut som ukevinner for den siste uka, som i alt talte 24 lakser. Dermed venter også 1000 kroner på den ferske laksefiskeren.

– Kjempeartig

Tor Magne innrømmer glatt at han nå er helt hekta på laksefiske.

– Jeg vil bare fiske mer. Det var kjempeartig, sier han.

Da laksen tok i går ettermiddag, trodde han først det var en liten fisk.

– Den virket ikke så stor i starten. Men så ble det tyngre og tyngre. Og etter en halvtime var jeg ganske sliten. Men bestefar sa jeg måtte fortsette, fordi det var viktig å temme i land den første storlaksen selv, forteller 11-åringen som blir 12 i november.

– Bestefar kom kanskje med noen råd underveis i temmingen?

– Ja, mange. Men bare gode råd. Han er veldig flink og blander seg ikke for mye. Han lar meg prøve å gjøre ting selv. Men jeg er glad for all hjelpen og rådene underveis, legger han til.

Investerer i utstyr

Laksen på 12 kilo brakte med seg lakselusa som nå svømmer rundt i blodet på den ivrige fiskeren.

– Tor Magne har brukt fjoråret og tiden frem til i går på å lære seg å fiske med tohåndsstang. Han fisker faktisk veldig fint, roser bestefar Einar.

– Jeg har bare temmet en fisk på tohåndsstang før. Det var en grilse som jeg mistet, forteller hovedpersonen som legger til at han selvsagt har fått noen ørreter.

Og den ferske tusenlappen har han allerede lagt planer for.

– Jeg har ei snelle til en enhånds fluestang. Nå blir det også ny stang slik at settet blir fullkommet, påpeker han.

Og med blodet fullt av lakselus, lover han at laksesesongen på langt nær er over.

– Mamma og pappa har døgn i elva senere i sommer, pluss at vi bruker å være med andre i elva. Så fisking blir det mer av, understreker Thomassen.

Imponerende ro

Bestefar Einar er imponert over barnebarnets ro under temmingen, som varte i nesten halvannen time.

– Vi skal huske at elva var flomstor med tre og en halv fot vann, noe som gjorde den stri og tung. Men Tor Magne ga seg ikke og temmet laksen i langt over en time. Han var helt rolig underveis og viste ingen tegn på panikk. Ikke før vi var nede ved Mikkeli fikk vi krøket den. Takk til Svein Ole Arnesen for hjelpen, påpeker Einar.

– Jeg har så vondt i venstrearmen. Det kjennes å ha temmet en laks så lenge, sier Tor Magne.