Altaposten har tidligere skrevet om Bolloveien, hvor entreprenøren avsluttet arbeidet før veien var ferdig ettersom pengesekken til kommunen var tom.

Nå har kommunen nedklassifisert veien til privat vei, ettersom dette skal ha vært avtalen etter at veien ble oppgradert. «I forkant av nedklassifiseringen foretok Alta kommune en opprusting av veien innenfor en vedtatt økonomisk ramme på 2,5 millioner. Beløpet et lavere enn tidligere utarbeidede kostandsoverslag for en fullstendig opprustning av veien», skriver Alta kommune i et brev til Fefo og Bollo hytterforening.

Avsluttet på dagen

– Anbudet var opprinnelig på 3,8 millioner pluss moms. Men etter å ha skrapet det til beinet og gått gjennom postene med kommunen, landet vi etter hvert på 2,5 millioner. Men da kommer selvsagt momsen i tillegg og det hadde kommunen tydeligvis ikke tatt høyde for. De trodde det var 2,5 millioner inkludert moms og dermed er det ikke nok penger til å gjøre alt vi skulle gjort. Men vi regner aldri et anbud uten moms, det er kommunen klar over, fortalte entreprenør Arne Kristensen i Kåre Kristensen AS i høst, da de avsluttet arbeidet på dagen ettersom de skjønte at de ikke ville få penger til å gjøre veien ferdig.

Leder i Bollo hytterforening, Erlend Lillemoen, er skeptisk til nedklassifiseringen.– Når veien nedklassifiseres til privat vei, betyr det at alle som har interesse i veien får ansvaret for vedlikehold. Altså må alle med eiendommer eller andre interersser i Bollo bli med i veilaget. Men den veien vi nå overtar, er ikke i den stand vi så for oss, mener Lillemoen.

Kommunestyret må bevilge

Ifølge Lillemoen skal det blant annet mangle bæredekke og toppdekke.– Jeg synes kommunen overlater en halvferdig vei til oss. Om fylkeskommunen hadde nedklassifisert en fylkesvei til kommunal vei, hadde kommunen neppe godtatt å overta et vrak av en vei, sier Lillemoen.Bollo hytteforening ønsker at veien skal være åpen for fri ferdsel. I tilfelle vil Lillemoen at Alta kommune skal være med i veilaget og dermed være medansvarlig for vedlikeholdet av veien.– Om veien forblir åpen for fri ferdsel, er det jo av allmenn interesse, sier Lillemoen.

Neste uke skal hytteforeninga ha møte med FeFo. Ifølge Lillemoen har FeFo tidligere signalisert at de ønsker å bidra med midler til veien.– Jeg håper vi kan komme frem til en grei ordning med FeFo og kommunen. Men vi har har hatt mange møter over mange år, så jeg har ikke så stor tro på at vi kommer videre, sier Lillemoen.

Hovedutvalgsleder Rut Olsen har tidligere sagt at det ikke finnes mer penger til veien.– Hos oss er det ikke noe å hente, vi har knapt til de vanlige kommunale veiene. Skal dette fullføres må det bli kommunestyret som bevilger mer penger, fastholder Olsen.