Finnmarks dyreste og, etter Fefos mening, mest eksklusive hyttefelt, har vært tilbudt til utbyggere i Alta, med utsikter til stor fortjeneste som lokkemiddel. Feltet ligger ved Langvannet i Bollo, rett ved veien som går mot Stilla og Jotka.

Utviklingen av feltet ble for 14 dager siden tildelt SB2 Eiendom, som nå opplyser at det allerede er solgt tre tomter i det sterkt fortettede feltet.

– Vi skal i første omgang selge sju tomter i feltet. Tre er solgt, fire gjenstår, sier daglig leder Bjørn Østlyngen i SB2 Eiendom AS, som han eier sammen med Stig Rune Abrahamsen.

Totalt inneholder feltet 14 hyttetomter, alle festetomter.

– Vi har kjøpt reguleringsplanen og utbyggingsretten av Fefo. Hvor mye vi har betalt vil jeg ikke si noe om, men i prisen ut til tomtekjøper har vi selvfølgelig priset inn både risikoen og en viss avanse, opplyser Østlyngen.

For 490.000 kroner får kjøperne tilgang til ei råtomt, ikke langt fra bilvei. Når tomta er kjøpt og overtatt, skal Fefo ha en årlig festavgift på 15.000-18.000 kroner.

– Dette høres veldig dyrt ut?

– Synes du det? I Silis går tomtene for 1,2 millioner, det vil si; du kan kjøpe ei riveferdig gammel hytte for det beløpet. Da synes vi ikke 490.000 er mye, sier Østlyngen.

Fefo har gitt beskjed om at det ikke blir lyst ut flere tomter i Bollo i overskuelig framtid. Disse 14 er derfor de siste sjokoladene i godteposen.

– Vi har ikke helt avgjort hva vi gjør med de sju siste, det er mulig vi gjennom SB2 Utvikling bygger hytter selv på disse tomtene, for salg, skisserer Østlyngen.