Fredag morgen gikk det ras over veien i Fruvika, sør for Øksfjord, på fylkesvei 882 i Loppa.

– Redningstjenesten er på vei ut, skrev Vestfinnmark politidistrikt på twitter 08.52 på fredagsmorgenen.

En personbil er bekreftet tatt av raset.

– Personen i denne bilen er reddet ut av raset, skriver politiet.

Til Altaposten sier operasjonssentralen at de ikke har oppdatert status på raset. Hovedredningssentralen i Nord-Norge er varslet og er i beredskap.

Rasutsatt

Alfon Danielsen som bor i Storvika, lenger inn i Øksfjorden, forteller at det kan gå småskred på innersiden av Fruvika, men normalt bare noen småskufler med snø.

– Nå vet ikke jeg hvor stort dette raset kan være, men det bruker altså å gå små skred cirka 500 meter innenfor Fruvika og de er helt opplagt store nok til å stanse en bil, sier Danielsen.

Mindre enn først antatt

Like før klokka 10.00 forteller operasjonsleder Ove Myrkaskog ved Vestfinnmark politidistrikt at raset var mindre enn først antatt:

SNØRAS: Raset gikk i Fruvika (markert med sirkel) sør for Øksfjord. Foto: Google Maps

– Opplysninger vi sitter med nå er at raset skal være mellom 10 og 15 meter bredt, og ikke særlig høyt. Det er mye mindre enn vi trodde først. Vi er ganske så sikre på at det ikke er flere biler involvert i raset, sier han.

To båter som akkurat nå ligger utenfor Fruvika har gitt politiet en del informasjon, i tillegg har politiet fått tilsendt noen bilder av raset, noe som gjør at de tør konkludere med at .

Operasjonslederen forteller at personen som var i bilen da denne ble tatt av raset er fraktet til helsehuset i Øksfjord.

– Fører kom seg som nevnt ut, det står bra til med han og han skal være uskadd. Jeg har ikke noen detaljert rapport på tilstanden hans, men han er tatt vare på av helsepersonell.

Politiet opplyser at de likevel sender ressurser til stedet.

– Disse må ut med båt, KV Farm og med RS Vekteren, da E6 også er stengt grunnet et annet ras, opplyser Myrkaskog.

Altaposten kommer tilbake med mer.

SNØRAS: Raset gikk i Fruvika (markert med sirkel) sør for Øksfjord. Foto: Google Maps