Med innrykk av flere tusen mennesker til Altaturneringen, kan det virke som om noen lokale ungdommer har blitt helt agalause og ikke vet hva de skal gjøre for å få oppmerksomhet.

I hvert fall har politiet i Alta hatt nok å gjøre gjennom fredagsnatta.

Ved 2-tida skal mopedister ha smelt med kinaputter og holdt leven og ruset og bråkt med kjøretøyene sine ved Komsa skole. Der overnattet tilreisende fotballspillere som deltar i Altaturneringen.

De lokale urokråkene skal også ha hengt rundt en av skolene i sentrum, og liketil ha vært helt inni vinduene og plaget de som overnatter der i forbindelse med Altaturneringen. Politiet måtte rykke ut for å få stoppet dem.

Det var også mye kjøring med ATV-er og mopeder ved Sandfallet skole. Der skal ungdommene ha fyrt opp raketter og fyrverkeri for å tøffe seg. Politiet rykket ut med patruljen sin, og fikk snakket med ungdommene. Etter dette skal det ha blitt stille der.

Ved midnatt kom det melding om mye stygg kjøring med ATV-er og mopeder på Elvebakken. De kjørte med høy fart og det var mye motorbråk som plagde lokalbefolkningen gjennom kvelden og natta.

Beboere i Alta ytret ønske om at politiet skulle ha flere kontroller.

Mye folk og god stemning

Politiet meldte om at de hadde gjennomført utelivskontroll på samtlige utesteder i Alta, med mye folk og god stemning.

Likevel var noen fra den voksne garde også på ferde. Her har det vært fyll som har ført til uro, da en mann i 50-årene måtte vises bort fra Alta sentrum på grunn av beruselse og bråkete atferd. Han fikk beskjed om å holde seg borte fra sentrum til klokka 08.00.

Også en mann i 20-årene måtte vises bort fra sentrum, da han var kranglete og aggressiv.

Dessuten kom det klager på feststøy i Hjemmeluft, der patruljen rykket ut og ba om nattero.

Ellers i Finnmark meldes det om en utenlandsk mann i Hammerfest som lå og sov ved Politistasjonen og ble tatt med til legevakta for å få hjelp. I Vadsø var det en som hadde klart å lure seg inn i et festivaltelt i sentrum, der han gikk til angrep på vaktene.