Det var ekteparet Rolf Harald og Lisbeth Annie Albertsen (begge 67 år gamle) som omkom i skredet på Reinøya fredag ettermiddag.

De pårørende er kjent med at navnene frigis, opplyser politiet i Troms i en pressemelding.

Snille og åpne folk

Det voldsomme snøskredet tok med seg et helt gårdsbruk i Grøtnesdalen på Reinøya i Karlsøy kommune. Inkludert boligen som ekteparet befant seg i.

Paret i 60-årene bodde i Grøtnesdalen. De var født og oppvokst på øya. Lokalsamfunnet på Reinøya er sterkt preget etter snøskredet.

MERKES GODT: Hanny Ditlefsen, leder av Stakkvik og Omegn utviklingslag, sier det vil merkes godt på lokalsamfunnet at ekteparet er borte. Foto: iTromsø

Ekteparet omtales som veldig snille og åpne folk. Han var blant annet medlem av Søndre Reinøy utviklingslag og i del av den lokale kirkeforeningen.

Hanny Ditlefsen er leder av Stakkvik og Omegn utviklingslag. De to utviklingslagene hadde et tett samarbeid på den 147 kvadratkilometer store øya, som kun har et par hundre fastboende.

– Derfor kjenner alle hverandre her ute. Så tapet av disse to vil merkes veldig godt. Det hele er fremdeles vanskelig å ta inn over seg, sier Ditlefsen, som inntil 2015 var ordfører i Karlsøy kommune.

MINNEGUDSTJENESTE: Kommunedirektør Leif Hovden og ordfører Mona Benjaminsen. Foto: Ronald Johansen

Hun sier at ekteparet var bønder, og levde et rolig liv. Men at særlig Rolf Harald var aktiv i det «som skulle sies og gjøres» på øya, og veldig opptatt av øyas fremtid.

Jobber med å få strømmen tilbake

Ordfører Mona Benjaminsen er og full av gode ord om de omkomne.

– De var samfunnsengasjerte folk som var opptatt av lokalmiljøet. Rolf Harald var mangeårig medlem av Arbeiderpartiet, og en jeg hadde mye med å gjøre gjennom det politiske arbeidet, sier hun.

Ordføreren roser kommunens krisestab som hun sier har gjort en utrolig god jobb etter den tragiske hendelsen.

– Beredskapen har vært fantastisk og staben har hele tiden vært tilgjengelige for folk, noe som er veldig viktig i et lite lokalsamfunn. Vi ser også hvor viktig det er å ha en stab bestående av folk med lokalkjennskap, sier hun.

Hun forteller at det nå jobbes med infrastrukturen på deler av øya. Deler av strømnettet ble tatt av skredet, og det er noen utfordringer med å få strømmen tilbake i de berørte husene. Det håper vi selvsagt å få orden på så raskt som mulig ettersom folk nå kan flytte hjem igjen, sier hun.

Hun kan videre fortelle at alle veiene på øya nå er åpne etter at flere veier stengte grunnet stor snøskredfare.

VOLDSOMT: Det har vært voldsomme naturkrefter i sving. Gårdsbruket ble fullstendig revet vekk av snøskredet. Foto: Tromsø Røde Kors Hjelpekorps