Sist uke stod Rolf Pedersen, en av Alta Høyres mest profilerte politikere gjennom de siste 30 år, fram og krevde garantier fra partiet om at de ville stemme ja til forslaget om en faglig utredning av sykehusstrukturen, for at han skulle gi sin stemme til Høyre.

Tok kontakt

75-åringen, som har flere perioder bak seg i kommunestyre og fylkesting, er også svært glad for at Europa-minister og Høyres toppkandidat Frank Bakke-Jensen etter at han stod fram i Altaposten med sin valgtvil, tok kontakt og redegjorde for hvorfor  han ikke kan gå ut og fronte Finnmark Høyres årsmøtevedtak fra noen år tilbake der kravet er en helhetlig og faglig utredning av sykehusstrukturen.

Viktigste sak

Fortsatt er helsetilbudet, og kampen for fødeavdeling og akuttilbud, avgjørende for hvem Høyre-veteranen vil gi sin stemme til. Det vet han at det også er for en rekke andre eldre Høyre-medlemmer og sympatisører.

– Alternativet er rød-grønt, og der vet vi at Ap sier at det er uaktuelt å stemme for utredning. Senest ble det uttalt og bekreftet av Ap i den omtalte sykehusdebatten i Alta. Med SV som er minst like klar på et nei til utredning og akuttsykehus i Alta vil selv et stort Senterparti være sjanseløs i regjeringsforhandlingene i forhold til utredningskravet de står på.

 – Sykehusstøtte

Da Rolf Pedersen sist uke gikk ut å krevde garantier fra partiet begrunnet 75 åringen det på følgende måte:

– Jeg er kommet i en alder hvor jeg vil være storforbruker av helsetjenester, og ikke minst vil være i en risikogruppe hvor følgene kan bli dramatiske om det ikke finnes et akuttilbud. Mitt spørsmål til partikameratene mine, helseminister Bent Høie og toppkandidat Frank Bakke-Jensen, er gangske enkelt; kan jeg regne med å bli møtt med samme hjelp i Alta som jeg ville ha gjort om jeg hadde bodd et annet sted i landet med omtrent samme befolkningstetthet som i Alta-regionen?

Nå er han etter eget utsagn fått bekreftet at Høyre vil sikre han og altaværingene et likeverdig helsetilbud med resten av landet, noe som betyr akuttsykehus i Alta.