Det er helt uvanlig for denne årstida med så mildt vær som vi kan vente oss på søndag, 22. januar. Det blir plussgrader og regn, mot normalt

Søndag kommer mildværet med plussgrader og regn mange steder i Nord-Norge. Gjennomsnittstemperaturene på søndag blir dermed mange grader varmere enn normalt, melder Meteorologene.

I Alta ventes det regn natt til søndag, mellom 0 og 4 grader, og det advares mot isete veier. Det blir lett bris fra sørøst. I Loppa ventes det også regnbyger om natta, og temperaturer opp mot 9 varmegrader, og det er også her advart mot glatte veier.

Også i Kautokeino ventes det nedbør rundt midnatt og et par timer fremover, men her vil temperaturene ligge mellom – 11-12 og – 8 °C, og det er ingen farevarsler.

Cirka så mange grader varmere enn normalt blir søndagens gjennomsnittstemperatur. I Tromsø blir det 7 °C varmere enn normalt, Alta 9 °C, Kirkenes 7 °C, Narvik 7 °C og Brønnøysund 5 °C varmere enn normalt for denne dagen. Normaler er gjennomsnittsverdier over en bestemt 30-års periode (normalperiode) og i dag brukes normalene for 1991–2020.

Også til uka ventes en del nedbør, men det er usikkert om det blir i form av regn eller snø. I Kautokeino blir det stabilt.