Det har i årets første sju måneder vært 2.148.630 overnattinger i landsdelen, hvilket er nesten 95.000 flere enn fjorårets antall. Dette er en økning på fem prosent, mens Norge som helhet har en økning på fire prosent i samme periode.

Campingtrafikken har en liten nedgang i forhold til juli 2014, mest sannsynlig grunnet dårlig vær.

Det var totalt 620.855 overnattinger på de nordnorske overnattingsbedriftene i juli i år, – en økning på 22.000 overnattinger fra juli i fjor.  Dette innebærer en økning på fire prosent, mens Norge totalt hadde en økning på fem prosent.

Hotellene i landsdelen har en økning i trafikken på ni prosent, mens Norge som helhet har en økning på 13 prosent. Ferie- og fritidsgjestedøgn i Nord-Norge har økt med 11 prosent, mens Norge som helhet har en økning i antall ferie- og fritidsgjestedøgn på 18 prosent.

Avdelingsdirektør Geir Solheim, NHO Reiseliv Nord-Norge, sier at de gode julitallene bekrefter de mange positive oppslagene om sommertrafikken til Nord-Norge.

– I og med at det fortsatt er ledig kapasitet er det viktig med forsterket innsats i produktutvikling og markedsføring av den nordnorske sommeren, konkluderer Solheim.

Nord-Norge har en økning på fem prosent på hotell, camping,  hyttegrender og vandrerhjem per juli 2015, mens Norge totalt har en økning på fire prosent.