– 2.001 personer har meldt seg på så langt og det er omtrent slik som det bruker å være. Totalt bruker det å være 3.500 påmeldte og slik tror jeg det blir i år også, sier daglig leder i Alta Laksefiskeri Interessentskap Tor Erland Nilsen.

– Følg med, nå går tiden fort

Nilsen opplyser videre om at mandag 26. februar klokken 12.00 er siste frist for å melde seg på. Onsdag blir navnene offentliggjort, på vanlig måte.

– Det gjelder å følge med framover for tiden går fort.

– Dere har gjort noen endringer i år, hva går det ut på?

– Endringen vi har gjort er at en medfisker kan kun stå oppført på tre fiskekort. Altså, du kan registrere den samme personen på 20 kort, men personen kan kun delta på tre. Så hvis en person er oppført på mer enn tre kort så vil vi ringe opp personen og spørre hvilket kort han eller hun skal være med på.

Nilsen sier de stort sett er fornøyd med systemet de har og at de derfor ikke legger opp til store endringer.

– Vi har gjort dette noen år nå, og noen endringer har det vært, men totalt sett så føler vi at det er et godt system. Det er også det vi får tilbakemeldinger om.

Selv har han vært ekstra heldig i år. Forrige helg ble de tradisjonsrike kudøgnene trukket. Nilsen fikk det han betegner som «drømmen om Mikkeli»

– Jeg var skikkelig heldig og skal fiske på Mikkeli 24. og 25. juli.

Navnene på de som er trukket ut til årets fiske vil bli lest opp på Radio Alta onsdag 28. februar. Selve trekningen blir fredag 2. mars i BUL-hallen, opplyser Nilsen.