Det sier Marion Høgmo til kommuneoverlege Olav Gunnar Ballos varsel til fylkeslegen.

– Det kan være greit å avklare hvorvidt såpass sterke påstander medfører riktighet.  Vi jobber hele tiden internt med våre rutiner, det er en kontinuerlig jobb for oss, fastholder rådmann Marion Høgmo, som forsikrer at de tar brevet fra kommuneoverlege Olav Gunnar Ballo på største alvor.

– Det blir nå opp til Fylkesmannen å vurdere om saken skal tas videre i form av et tilsyn, påpeker Høgmo, som har valgt å unnta brevet offentlighet på grunn av personvernhensyn.

Kan ikke kommentere

Ifølge Ballo sliter Loppa kommune med rutiner og bemanning på sykehjemmet. Altaposten har utfordret rådmannen i forhold til at beboerne på hjemmet ikke fikk influensavaksine, til tross for at vaksinen kom i høst og at det forelå flere purringer.

– Denne saken er vanskelig å kommentere i det offentlige rom. Den har vært unntatt offentlighet og vi kan ikke gå konkret inn på denne av hensyn til ansatte, sier Høgmo.

–  Vi vil imidlertid se nærmere på hvordan dette er håndtert. Handler det om rutinesvikt, vil vi se nærmere på hvordan vi unngår at det skjer igjen, tilføyer Høgmo.

Mistet dyktig medarbeider

Hun vil heller ikke bekrefte om vaksinen rent faktisk er gitt til beboerne.

– Det kan jeg ikke på nåværende tidspunkt, sier rådmannen, som forsikrer at det er prioritert å finne gode rutiner innenfor helse- og sosialområdet.

Rådmannen avviser at kommunen ikke har hatt et tilgjengelig barnevern.

– Vi mistet en dyktig medarbeider og jobber med å finne gode løsninger. Nå om sommeren har undertegnede vært tilgjengelig ved behov, samt helse- og sosialsjefen, sier Høgmo, som registrerer kritikken om mangel på tilgjengelighet om sommeren.

Vanskelig kabal

– Jeg erkjenner at det kan være vanskelig å få kabalen til å gå opp med sykmeldinger, men det har til enhver tid vært ansatte tilgjengelig, sier hun.

– Mener du at kommuneoverlegen har vært illojal ved å be om dette tilsynet?

– Det mener jeg ikke, men uansett er det viktig å identifisere forbedringspotensial, og et eventuelt tilsyn fra Fylkesmannen vil kunne være et godt grunnlag for videre jobbing, sier hun.

Fra Fylkesmannen i Finnmark får Altaposten opplyst at de avventer et formelt brev. I løpet av uken vil de ta stilling til hvordan dette skal håndteres, både i forhold til journalføring og en vurdering av anmodningen fra kommuneoverlegen.