I forrige uke startet Carina Boberg, samboer Odd Harald Amble Aronsen og sistnevntes far på sin tre uker lange rundtur i Thailand. På besøkslista sto også turistperlen Kho Phi Phi, på de velkjente Phi Phi-øyene. Hit kom trekløveret tirsdag kveld lokal tid.

Gråt

Etter å ha sjekket inn på hotellet tok de seg en gåtur i byen for å se seg rundt på det populære feriestedet. Da de startet tilbake til hotellet forsto de fort at noe hadde hendt:

– Vi ble møtt av en rekke mennesker som kom strømmende mot oss. Noen gråt, andre gikk bare og så veldig forvirret ut, forteller hun.

Storbrann

Da de nærmet seg hotellet ble det mer og mer røyk i lufta. Det viste seg at det brant heftig like ved hotellet deres (ekstern lenke). En større brann herjet sentrum av byen:

– Da vi kom til hotellet tenkte vi først å få ut bagasje, pass og slik, men vi fant at vi bare måtte la det være, forteller hun.

Brannen pågikk like ved hotellet, og med bygninger som står tett-i-tett var frykten at brannen kunne spre seg.

– Vi visste lite om hva som foregikk og har slitt med å finne informasjon, og det var ganske hektisk der og da. Men det står bra til med oss, vi klarer oss fint, sier hun.

(Artikkelen fortsetter under bildet

KRAFTIG BRANN: Brannen i sentrum av byen Kho Phi Phi førte til at en rekke turister og fastboende måtte evakueres. Dette bildet er tatt et godt stykke unna, etter at de tre hadde kommet seg på avstand fra det hele. Foto: Odd Harald Amble Aronsen

Fortsetter reisen

Carina, samboeren og svigerfaren var av de heldige, som slapp å se deres hotell gå opp i røyk. Slukkemannskaper fikk kontroll over brannen utover natta, og onsdag er det begynt å roe seg i byen.

– Men vi så mange turister som satt i kø utenfor den lokale politistasjonen, sikkert fordi de har mistet pass og eiendeler i brannen.

Hun forteller at de på ingen måte har latt seg skremme fra å fortsette ferien:

– Vi bli her fram til lørdag, før vi reiser videre rundt i Thailand. Hjemturen er først 23. februar. Med unntak av hendelsen i går kveld har vi hatt en veldig fin tur, og har absolutt ingenting å klage på, sier hun.

KRAFTIG BRANN: Brannen i sentrum av byen Kho Phi Phi førte til at en rekke turister og fastboende måtte evakueres. Foto: Odd Harald Amble Aronsen