Gjennom en såkalt kontingentkasse ønsker Alta kommune å hjelpe barn og ungdom under 18 år som er i familier med lav inntekt. Det er satt av penger slik at alle er sikret én fritidsaktivitet, skriver Alta kommune på sine nettsider.

– Støtten skal gå til en organisert fritidsaktivitet som foregår over tid, som for eksempel kulturskoleavgift, årskort, kontingent, treningsavgift og så videre. Vi kan dekke deler eller hele beløpet inntil 3.460 kroner, opplyser kommunen.

Ifølge Regjeringens fritidserklæring skal alle barn, uavhengig av foresattes sosiale og økonomiske situasjon, ha mulighet til å delta jevnlig i minst én organisert fritidsaktivitet sammen med andre. Det er trenere/fritidsledere, lærere eller andre voksne rundt barnet som kan søke om støtte. Barnet eller foresatte kan ikke søke.

– Søkeren har ansvaret for å følge opp at barnet/ungdommen deltar i aktiviteten. Dette innebærer å sørge for at barnet/ungdommen husker på aktiviteten. Det er søker som vurderer om familien er i en slik situasjon at utgiftene ikke kan dekkes av familien, skriver Alta kommune.

Søknadsskjema og ytterligere informasjon finner man her (trykk på linken).