Alta-mannen Torgeir Dahle (60) fortviler etter at politiet har henlagt saken mot studenten som stjal Dahles ID på Facebook, og inviterte mindreårige jenter ned i 13-årsalderen til sex mot betaling. Begrunnelsen var at «.. forholdet er henlagt fordi allmenne hensyn ikke krever påtale mot anmeldt», slik det står å lese i henleggelsesbrevet Dahle mottok først i mars.

– Jeg har stor tiltro til at statsadvokaten vil åpne saken, sier Dahle i en kommentar over en måned etter at henleggelsen ble anket.

– Er alvorlig

Statsadvokat Tor Børge Nordmo bekrefter at klagen på henleggelsen er kommet til statsadvokatembetet for Troms og Finnmark, og at den har landet på hans bord. Der har den kun ligget få dager.

– Jeg har bare skummet gjennom saken og ikke startet saksbehandlingen. Det jeg kan si er at alle saker som kommer til oss er alvorlige, og at denne er i samme kategori. Den har derfor ikke noen spesiell prioritet, klargjør Nordmo.

– I løpet av mai vil vi ha behandlet saken, høyst sannsynlig kan Dahle regne med at han får et svar på klagen en gang rundt 17. mai, sier Nordmo.

Har klaget

Da saken ble anmeldt av Dahle i vinter startet politiet en omfattende etterforskning. Den ledet til personen som stjal ID-en og la ut sex-meldingene. Mannen, som har tilstått, er student ved universitetets avdeling i Alta, men ikke opprinnelig fra kommunen. I motytelse mot sex har mannen i 20-årene tilbudt jentene flere hundre tusen kroner.

Etter henleggelsen tidlig i mars skaffet Dahle seg juridisk hjelp. Sammen brukte de ikke lang tid etter å ha mottatt henleggelsesbrevet på å klage beslutningen inn for statsadvokaten for Troms og Finnmark.

– Jeg er i sjokk. De falske sex-meldingene har vært en enorm belastning for meg og min familie, og jeg kunne ikke drømme om at politiet ville la gjerningsmannen slippe unna. Slik saken nå står, vil jeg få større straff for å kjøre i 53 km/t i 50-sonen over Altagårdsletta, enn mannen som har forsøkt å lokke småjenter til sex, og i tillegg stjal min ID, var Dahles reaksjon på henleggelsen i mars.