De siste ukene har hovedutvalgsleder Geir Ove Bakken med ansvar for blant annet samferdsel måtte tåle sterke karakteristikker og beskrivelser. Blant annet ble det i en ukesluttkommentar hevdet at Bakkens og hans hovedutvalgs befaring til Hasvik-området med innleid hurtigbåt, var å betrakte som en spyttklyse i ansiktet på befolkningen i Loppa.

– Loppa tar avstand fra hetsen som Geir Ove har måttet tåle, både i media og ellers. Loppa-ordfører Steinar Halvorsen har hatt sin måte å fronte loppaværingenes samferdselsufordringer. Hans uttalelser betrakter Loppa Ap som private meningsytringer. Vi tar i alle fall avstand fra måten ordføreren har frontet saken, og det er ikke noe som Loppa Ap kan stille seg bak, sier Kim Gøran Pedersen, leder i Loppa Ap og legger til:

– For oss er ikke måten Loppa-ordføreren har kommunisert ut denne saken det viktigste. Det er langt viktigere å få ut til våre sambygdinger at fylkestinget og utvalget Bakken leder er i ferd med å løse de store samferdselsutfordringene som finnes i Loppa. Med de fem millionene fylkestinget nå har bevilget vil vi få et veldig mye bedre tilbud enn i dag.

ROS TIL BAKKEN: Leder i Loppa Ap, Kim Gøran Pedersen, roser Geir Ove Bakken for å være lydhør og løsningsorientert med tanke på samferdselstilbudet i Loppa. Foto: Rolf Edmund Lund

Hovedutvalg for kultur, folkehelse og samferdsel (HUKFS) hadde bedt fylkestinget om en bevilgning på fem millioner kroner for å øke ruteproduksjonen for å imøtekomme behovene i Loppa. Torsdag sa fylkestinget ja til anmodningen, og nå blir det opp til hovedutvalget på sitt  møte i oktober å sy til en ruteproduksjon som ivaretar Loppa.

– Vi har både før fylkestingssamlingen i Alta, og under selve samlingen, hatt en veldig god dialog med Geir Ove og våre folk i fylkestinget. Vedtaket er vi kjempegodt fornøyd med selv om vi selvsagt skulle ønsket en enda større bevilgning for å få et til et maksimalt godt tilbud. På vegne av Loppa Ap, og jeg tror også mange innbyggere i Loppa, vil jeg takke hele samferdselsutvalget og ikke minst Geir Ove for et godt samarbeid og fin dialog, sier Kim Gøran Pedersen.