For de som liker melodisk gitarrock med punk- og cowboyattityd så kan det være verdt å besøke årets Rognsunddager i slutten av juni måned, for i år skal blant annet Senjahopen lage liv under festivalen.

Håper å tiltrekke flere gjester

– Vi feirer 10-års jubileum og i den anledning fant vi ut at vi ville slå litt ekstra på stortromma, sier styremedlem Trude Nuth Pedersen.

– NOE FOR ENHVER SMAK: Trude Nuth Pedersen lover et variert program under sommerens festivitas i Rognsund. Foto: privat

– Håpet er at de skal trekke litt ekstra med folk og det er noe vi har stor tro på, for de kommer garantert til å lage liv og god stemning. Vi er mektig stolt over at bandet takket ja til å spille hos oss i år, sier hun fornøyd.

Behov for mange hjelpere

Konserten er planlagt å gå av stabelen ute.

– Vi satser på å rigge til konsert med Senjahopen ute og det betyr at vi behov for flere frivillige enn normalt. En av grunnene er at vi skal ha flere innganger. Vi trenger minst 15 frivillige som kan stå i baren, være vakter, passe på inngangspartier med mer, sier Nuth Pedersen.

Senjahopen er for de uinnvidde et band fra Senjahopen på Senja. De spilte sin første konsert i desember 2007 og i 2010 platedebuterte de med albumet «Bli med på yttersia» som da fikk meget gode kritikker. Bandet har fem utgivelser på samvittigheten. Siste utgivelse var «Himmel og hav» som kom ut i 2016.

Marsj på tur

Festivitasen som starter fredag 2. juni, åpner med en minikonsert med Alta-trubadurene Einar Leinonen og Raymond Grefstad.

– I år flytter vi ut av fiskebruket, hvis ikke værgudene tvinger oss inn igjen. Pubkveldene vil foregå på plassen mellom butikken og fiskebruket, så i år kan vi spille så høyt vi bare vil, smiler Nuth Pedersen.

Fiskepremier

Lørdag blir det aktiviteter for både store og små ved bryggekanten.

– Elias og vekteren kommer på besøk, før vi arrangerer en stor fiskekonkurranse i Kvalfjord. I år har vi doblet premiene. Det betyr at de som får den som får den minste- og største fisken  kan håve inn hele 2.000 kroner i premie, lokker Nuth Pedersen.

– Bør forhåndskjøpe

– Vi har på vår facecbook-side fått mye skryt for bookingen og de som vil sikre seg billetter bør forhåndskjøpe så fort som mulig. I år har vi derfor ordnet det slik at det er mulig å forhåndskjøpe billetter og vi selger 150 helgepass på forhånd, eller dagspass, sier Nuth Pedersen, som også håper flere frivillige blir med på ryddesjau.

– Det blir ekstra mye å rigge ned i år, så vi håper flere tar i et tak på søndag etter at alt er over, håper hun.