Politikerne i Alta kommune valgte å lytte til både egen planavdeling og beboerne på Amtmannsnes, som ikke ville ha bil-demonteringsanlegg på nesset.

– Vi er så utrolig glade og lettet, jubler Siv Kristin Thomassen, som var en av de nærmeste naboene som  i sitt høringssvar til Vefas sine planer sa blankt nei til vraking, pressing og lagring av gamle kjøretøy i og ved det gamle Frionor-bygget.

Henvist til Stengelsen

Argumentene til beboerne var økt støy, mer luftforurensing og frykt for økt trafikk, på en allerede sårbar veistrekning med mye tungtransport og manglende gang- og sykkelbane på utsatte steder. Da saken var oppe i formannskapet i forrige uke, ble det klart at flertallet av politikerne, med unntak av Kystpartiet og Frp, delte denne bekymringen.

– Vi ønsket ikke denne ulempen for de som bor på nesset. Skolevei og manglende gang- og sykkelvei var et annen viktig argument, samt det faktum at det er avsatt plass til denne type virksomhet på Stengelsmoen, sier ordfører og leder for planutvalget, Monica Nielsen (Ap), til Altaposten.

– Dette viser at politikerne holder seg til reguleringsplaner som er vedtatt, og det er vi, hele min familie og flere nessinger ubeskrivelig glade for, sier Thomassen, som bor to hundre meter unna Vefas.

Ingen gode argumenter

Heller ikke administrasjonen klarte å finne gode argumenter for å fravike reguleringsplanen, bortsett fra at det for Vefas ville bli gunstigere økonomisk. Daglig leder hos Vefas Retur AS, Raymond Kames, sier til Altaposten at han tar vedtaket fra politikerne til etterretning.