Mer enn 100 med stort og smått kom lørdag sammen og tente lys for samhold og trivsel i Øksfjord. Det tok ikke lang tid før folk tok utfordringen fra Gro Kiil på strak arm – og på et blunk var adventsfesten et faktum. Det ble satt opp juletre ved Coop-butikken, det ble servert gløgg og pepperkaker, og selveste julenissen kom for å dele ut godteposer til ungene.

Spontan idé

– Jeg synes det er trist at tradisjonen med adventkafé og juletretenning er blitt borte de siste årene. Advent forbindes med trivsel både ute og inne.  Jeg ville at vi skulle tenne lys for samhold og trivsel, sier Gro Kiil, som kom med oppfordringen på Bolyst si Facebook-side. Idéen hennes tente virkelig en gnist i Øksfjords innbyggere.

Godteposer

– Det tok helt av, ler initiativtakeren. Hun forteller at det var laget 60 godteposer til ungene, og alt forsvant.

Både juletre, lys, pynt, stjerneskudd, gløgg, pepperkaker og godteri er et tegn på at dugnadsånden lever i beste velgående.  Folket stilte mannsterke for å lage trivsel og julestemning.

– Virkelig trivelig

Mange kom med bidrag til festen. Det summet i mange språk rundt gløgg-gryta og pepperkakekurvene, med norske julesanger fra bærbar CD-spiller i bakgrunnen. Barnestemmer hører med i førjulstiden, og barna fra Øksfjord barnehage satte tonen for arrangementet med «Vi tenner våre lykter».

– Dette var trivelig, var kommentarer som gikk igjen hos alle fremmøtte