I juli skrev Altaposten om den syngende yogainstruktøren Kati Heimen som hadde spennende planer i vente. Nå kan hun endelig avsløre planene, nemlig at hun i januar åpner yogastudio.

– Det er helt nydelig, herregud jeg har ventet lenge på å få lov til å fortelle folk om dette. Folk har spurt om hva jeg har holdt på med for tiden, om ikke jeg skal åpne studio, men så har jeg ikke kunne si noe om det, forteller Kati.

De siste ukene har hun brukt mye tid i fjerde etasje på Canyon Hotell hvor studioet skal åpne.

«Jeg har en plan!»

Avtalen landet hun før sommer, på noe uvanlig vis.

– Mannen min jobber på Canyon hotell, så jeg har på en måte litt innsyn i hotellet og det som foregår. Så har han for lenge siden vist meg fjerdeetasjen og fortalt at her hadde det vært fint å ha studio, og jeg mente det hadde vært helt perfekt, forklarer hun.

Og en liten stund så ble det med den drømmen, helt til hun en gang så sjansen sin.

– Så plutselig en dag møtte jeg Vegard Uglebakken i resepsjonen, og sier «Du, Vegard, jeg har en plan for fjerdeetasjen». Han ber meg fortelle hva jeg tenker, og jeg sier at vi skal åpne yogastudio i fjerde etasje, så sier han bare ja, det skal vi gjøre, forteller Kati lattermildt, og fortsetter:

– Så tok det to sekund før han forsvant og jeg ble stående og tenke «hæ, sa han det, hva skjedde nå?». Jeg måtte jo dobbeltsjekke, ellers hadde skuffelsen blitt stor, men Vegard sa det bare var å sette i gang.

Ikke lenge etter ble det satt opp et møte hvor Kati presenterte konseptet.

– Jeg vet ikke hva det var som fikk meg til å si det til Vegard, det bare ramlet ut av meg. Men så tenker jeg også at man må jo være sikker i sin sak, jeg må vise at jeg er seriøs, ambisiøs og at dette blir bra. Jeg tror også danskene har lært meg å være rett på sak, der er det nemlig ikke noe opplegg hvor man går rundt grøten, forklarer hun lattermildt.

Samtidig tilføyer hun at det verste som kunne skjedd i hennes tilfelle var at Vegard hadde sagt nei fordi de hadde andre planer for lokalet.

Det gjenstår enda mye renovering før det nye yogastudioet er klart, yogarommet er kanskje det som er nærmest ferdig. Foto: Anastasiya Witte-Strifeldt

Saunaritualer

I hennes nye studio skal hun tilby litt av hvert, blant annet saunaritualer.

– Det blir så deilig, da jeg bodde i Oslo var jeg mye på et spa som heter The Well, der har de masse forskjellige saunaritualer og det vil jeg ha her og, sier Heimen.

Saunaritualene skal gjennomføres med eteriske oljer, de skal fryses og legges på ovnen.

– Så sprer det seg masse damp ut i badstua og man vifter det rundt for å virkelig få eimen, det er så deilig.

Yogatimer vil det jo selvfølgelig også bli.

– Vi vil ligge på mellom 10 til 16 timer uka, og kanskje fire saunaritualer. Det vil være Hathayoga som er den vanligste formen for yoga, vi skal ha Vinyasa yoga, og morgentimer med rise and shine hvor man får en god start på dagen. Vi skal selvfølgelig ha gravidyoga som er spesielt tilrettelagt for gravide, og mor og baby yoga, forklarer Kati, og tilføyer:

– Når været byr på det så blir det roof-top yoga ute.

I tillegg til å tenke miljø og bærekraft, har Kati også tenkt på barna som kan komme innom studioet.

– Vi skal ha det familievennlig her oppe. Det skal være lesetelt for ungene, og brettspill, så om det er familier på hotellet kan de komme i loungen her.

Hun vil gjerne tilby enda flere timer i framtiden, men i første omgang blir hun alene på studioet.

– Om det er noen i Alta med yogautdanning som kunne tenkt seg å jobbe om instruktør, så vet de hvor de finner meg nå, det er bare å si ifra.

Kati har gått til innkjøp av eplekasser som skal pusses, males og brukes til å lage både skohyller og skjenk. Foto: Anastasiya Witte-Strifeldt

Og mannevennlig

I tillegg skal studioet være mannevennlig. Statistisk sentralbyrå sine tall for 2019 viser at 27% av norske kvinner deltok på yogatimer, mens for menn var tallet bare på 8%.

– Jeg tror menn i Alta er modne for yoga, jeg har snakket med så mange mannfolk som har sagt til meg at de kunne tenkt seg å prøve, så jeg tror absolutt at de er klare.

I tillegg til å gi yogaklare mannfolk en egen arena, vil hun også gi dem en icebreaker.

– Det er jo skjenkebevilgning på bygget, så jeg har lyst til å ha ølyoga eller noe annet som er «brostyle». Jeg tenker at mannfolkene skal få lov til å være menn, de kan være stiv, støl og alt det der, så får de en opplevelse av å utvikle seg sammen, bli mykere og kanskje sterkere, forklarer Kati.

I Danmark ble tilbudet godt tatt i mot.

– Da jeg hadde yogatimer for menn i Dannmark var det sykt mange som meldte seg på herretimene, de kom tilbake gang etter gang og var kjempefornøyde, konene sendte de godt av sted, sier Kati lattermildt.

Kati har fått mye hjelp til å gjøre lokalet klart til åpning, men må også gjøre en del selv. Foto: Anastasiya Witte-Strifeldt

Bærekraft

Når Kati har bestilt inn både møblement og utstyr til yogastudioet sitt, har hun tenkt bærekraft og lokalt.

– Sminkebordet som skal være på kvinnegardereoben er fra Eiby sagbruk, samme med benkene, også har vi også bestilt hyller som håndklær og sånt skal ligge på. Når vi har mulighet til å få noe så fint fra så nært, gjør jeg heller det enn å bestille noe på nett, forklarer hun.

Utstyret er derimot ikke lokalt, det var litt for vanskelig å få tak i kortreist yogautstyr.

– Men alt utstyret er bærekraftig og miljøvennlig, det har vært viktig at jeg bestiller inn produkter som ikke tar på naturen. Utstyret er så fint, mye er laget i kork og økologisk bomull med etisk produksjon, sier Kati.

Wellness er også påtenkt.

– Vi skal selge såper og oljer, vi har fått en leverandør som lager kjempefine produkter som er både økologiske og miljøvennlige. Det er ingen parfyme eller noe kunstig i det, forklarer hun.