Like før klokken fem søndag morgen opplyser politiet på «X» at de oppretter sak og vil etterforske en hendelse av nattens hendelser, der en person skal ha blitt slått og utsatt for tyveri.

Ifølge politiet er ikke fornærmede skadet etter hendelsen, og gjerningsperson forsvant fra stedet før politiet kom fram.

– Dette skjedde på Elvebakken. En person er utsatt for vold, og fratatt eiendeler på offentlig sted, opplyser operasjonsleder Gunnar Øvergaard.

Vedkommende er ikke så skadet at han trengte helsehjelp, og politiet har ikke pågrepet noen i denne saken.

Sykkeltyveri

I natt kom politiet også over en person på en stjålet elsykkel.

– Politiet har notert identiteten til vedkommende, og tatt beslag på sykkelen, opplyser operasjonsleder.

Overstadig beruset

En overstadig beruset mann i 20-årene er innbrakt og satt i arrest. Vedkommende skal ha gjort utfall mot vekter på et utested i Alta sentrum, og fektet med en fakkel.

– Vedkommende ble satt i arrest, men er nå dimittert, opplyser Øvergaard.

I Alta ble også en kvinne i 30-årene bortvist fra sentrum. Hun oppførte seg kranglete og politiet skriver at det skal ha vært en mindre fysisk konflikt med en annen person på en utested, også det i Alta sentrum.

Politiet har dessuten vært i kontakt med førere av kjøretøy som sto parkert i sentrum. Dette etter melding om tuting og høy musikk. Det var imidlertid rolig da patruljen kom fram og førerne lovte å holde det rolig resten av natten.

Menn i 40-årene

På «X» opplyser politiet at de i tillegg har bortvist to menn i 40-årene fra Kirkenes sentrum. En av 40-åringene skal ifølge politiet ha vært involvert i knuffing på utestedet. Den andre 40-åringen skal ha utvist ufin oppførsel, også dette på et utested i Kirkenes sentrum.

Også i Hammerfest har menn i 30-40-års alderen blitt bortvist fra sentrum. Seks menn skal ha knuffet på hverandre ved et utested i sentrum.

I trafikken

I Kirkenes har politiet har anmeldt en mann i 30-årene for ruspåvirket kjøring etter positiv rusprøve. Politiet skriver at nødvendige prøver sikret, og førerkortet er beslaglagt.

Politiet har også gjennomført promille og laserkontroller i løpet av natten. Ved Slettelv, mellom Kvalsund og Skaidi ble det utstedt tre forenklede forelegg. Høyeste hastighet ble målt til 73 km/t i 60-sonen.

I Vadsø ble det utstedt ett forenklet forelegg, der fører ble målt til 99 km/t i 80-sonen.