– Det er en løsning jeg er veldig glad for, sier daglig leder ved Altafjord gjestegaard og spa, Siv Pedersen.

– Ble veldig lei meg

– Jeg ble veldig lei meg da jeg hørte det, sier kokk Gunn Mathisen, som sammen med en annen kokk på hotellet, Beda Chamlagai, bestemte seg for å overta restaurantdriften.

Som sagt så gjort. Aksjeselskap ble opprettet og i går var første arbeidsdag i deres nye restaurant med det velpassende navnet Havblikk.

HAVBLIKK: Restauranten har fått navnet Havblikk, noe de ferske eierne Beda Chamlagai og Gunn Mathisen synes passer fint. Foto: Hanne Larsen

– Da jeg hørte at Siv skulle selge var min første tanke å kjøpe hele hotellet, sier 29 år gamle Beda Chamlagai, som nå i stedet nøyer seg med å leie lokalene til restauranten, sammen med Mathisen, som er daglig leder i det nye selskapet.

Trua på hjemmelaget

Restauranten med utsikt over havet har både lokale lunsjgjester og middagsgjester, og Siv Pedersen kan fortelle at også overnattingsgjestene er svært trofaste.

– De vil ikke spise andre steder, selv ikke når de har vært her i flere dager. Slik sett er vi heldige, mener Pedersen. Konseptet med hjemmelaget mat i hjemmekoselige omgivelser er noe de nye restauranteierne vil fortsette med.

– Det er noe vi har trua på og vi vet at kundene våre liker det, så det er ingen grunn til å endre på det, mener Mathisen og Chamlagai.

Trekker seg tilbake

Siv Pedersen er kjempeglad for at det er hennes tidligere ansatte som overtar og hun bedyrer at hun ikke blir å finne oppe i grytene, mer enn nødvendig.

– I begynnelsen vil jeg være litt her, men jeg skal styre overnattingene og frokosten. Meningen er jo at jeg skal få mer fritid, og det vil jeg også få, mener gründeren, som har drevet gjestegården i ni år, og før det hatt ansvaret for bensinstasjonen Shell i en årrekke.

– Har du fått mange reaksjoner fra gjestene etter at du gikk ut med at du ville selge?

– Åja. Det har vært utrolig mange reaksjoner. Folk har vært lei seg og gitt uttrykk for at Alta trenger et sted som vårt. Det er veldig gledelig, mener hotelleieren.

Ikke noe lån

Mathisen og Chamlagai har brukt oppsparte midler til å kjøpe inn det de trenger av råvarer i starten. Ellers får de en myk overgang til gründerlivet, mener den tidligere sjefen.

– De trenger ikke å ta noe lån og det eneste de risikerer er aksjekapitalen. Det største sjokket kommer nok til å være de lange arbeidsdagene. De klagde litt i går da de hadde jobbet 12 timer. velkommen etter sa jeg til dem, ler Siv henvendt til de nye kostene.

– Det venner vi oss til, fastslår Gunn Mathisen leende.