I en fersk dom fra Alta tingrett heter det at tenåringen, som var 16 år da hendelsen fant sted, må betale 8.400 kroner i bot, samt får en sperrefrist på to år for å ha kjørt fra et ulykkessted.

I dommen heter det at han søndag 21. august i fjor var innblandet i et trafikkuhell hvor han unnlot å stanse og hjelpe politibetjenten han nettopp hadde ramlet over. I stedet forlot han stedet.

Nektet straffeskyld

Tiltalte forklarte i retten at han kjørte inn på en butikk og så at kompisen stod der og pratet med en mann, som viste seg å være en politibetjent. Han forklarte videre at han kjørte sakte forbi dem, i gangfart. Mannen snudde seg og tok tak i jakken hans. Da han ga gass, veltet sykkelen over på siden og datt i bakken.

– Han vet ikke hvor mannen var da han selv var på bakken. Tiltalte ville kjøre vekk derifra, heter det.

Den forklaringen trodde ikke retten på, som fikk en helt annen forklaring av kompisen og politibetjenten.

Politimannen forklarer at da han pratet med en kar på lett motorsykkel, kommer en annen moped kjørende, og blir stående med hjulene i ro foran ham, med motoren i gang. Han sier så at han er fra politiet og at han vil se på skiltet hans.

Han tar så hendene bak og skal brette ned skiltet for å se hva som står der, men får aldri brettet det ned fordi mannen gir gass og prøver å stikke derifra.

– Som refleks tar han tak bakpå sykkelen. De går begge overende. Politimannen ble liggende nederst.  Selv lander han på hånden sin på bakken, og den knekkes og står i vinkel. Mopedføreren hopper opp på mopeden og kjører av gårde.

Forklaringen står i stil med tiltaltes kompis sin forklaring.

– Retten finner, på bakgrunn av forklaringene til vitnene, å se bort fra tiltaltes forklaring, bemerker retten.

Og videre:

– Retten finner at tiltalte ikke har oppfylt sine plikter etter denne hjelpepliktbestemmelsen, i det han straks reiste seg opp og forlot stedet etter velten med mopeden.

Tenåringen dømmes for å ha brutt vegtrafikkloven og til å betale 8.400 kroner i bot.