Det blir ikke færre elevplasser i Alta neste år, men flere. Alta videregående skole får tre ekstraklasser, blant annet en som hentes fra Hammerfest.

– Det har vært vanskelige, men særdeles grundige, avveininger som har ligget til grunn for omfordelingene. Resultatet er blitt at Alta videregående skole neste år ikke vil ha færre elevplasser enn i år, men få 15 flere, sier fylkesråd Inger Lise Balandin til Altaposten.

Tok fra Hammerfest

For å imøtekomme kapasitetsproblemene i Alta har fylkesråden vært nødt å flytte en klasse fra Hammerfest til Alta. Det til tross for at klassen som hentes inngår i den strategiske satsingen på å bygge opp Hammerfest videregående skole med fagtilbud tilpasset Snøhvit-utbyggingen.

– Elektroklassen passer helt til det fagområdet som etterspørres i forbindelse med Snøhvit-prosjektet. Den profilen og strategien skal selvsagt beholdes. Ser vi imidlertid på søkertallene var det viktig å flytte elektroklassen til Alta, mener Balandin.

Stor kø

I Alta hadde 39 søkt 14 plasser på elektro grunnfag. I Hammerfest var det kun 19 søkere til hele 28 grunnfagsplasser i samme fag. Resultatet ble at Alta videregående skole får ressursene slik at de kan igangsette en ekstra elektroklasse med 15 elever. I Hammerfest blir det neste skoleår kun èn klasse med 16 elever.

– Hammerfest reagerte naturlig nok, men jeg mener likevel at avgjørelsen kan forsvares, sier Balandin.

Bygg og mek

I tillegg har fylkesråden, som har fått delegert myndighet til å omfordele elevplassressursene ut fra søkningen, gitt Alta to ekstraklasser. De kommer som en ny klasse i mekaniske fag og en ny klasse i byggfag. Begge fagene opplevde stor oversøkning i Alta.

– Totalt sett har vi nå en oppfylling på 90 prosent i fylket totalt sett. Det er meget bra, og vi får en svært effektiv utnyttelse av ressursene, mener fylkesråd Inger Lise Balandin.