– Vi går over området for å avdekke forurensede masser, som vi fjerner. Deretter fyller vi nye masser inn, opplyser Gunnar Olstad i Multiconsult, som er engasjert til å gjennomføre arbeidet i Bukta.

Han henviser til Esso Norge for ytterligere kommentarer.

I 2005 utførte Multiconsult en miljøteknisk grunnundersøkelse som viste at deler av eiendommen der Esso tidligere hadde tankanlegg, var sterkt forurenset av olje. Forurensningen på eiendommen skyldes i hovedsak en større diesellekkasje fra 1989.

Den gangen gikk 136 kubikkmeter diesel, 136.000 liter, rett i grunnen. Noe rant ned til sjøen, men mye ble igjen i løsmassene. Det er ikke kjent om det ble utført noe opprydding i forbindelse med overfyllingen. I tillegg er det rapportert om søl av ca. 1000 liter parafin.

Multiconsult gjennomfører nå tiltakene som er skissert i en miljøteknisk plan i forbindelse med den endelige saneringen av tankanlegget på den åtte mål store eiendommen innerst i Bukta.

Esso Norge ønsker at eiendommen skal saneres til en standard som er akseptabel for å kunne brukes til det kommuneplanen legger opp til; næring eller kontor.

Planen som er laget konkluderer med at all jord på eiendommen som er forurenset over akseptkriteriene for næring/kontor skal fjernes og leveres til Esso-godkjent motta, som i dette tilfellet er på Hemnes i Nordland.

– Grovt anslått omfatter dette ca 2000 kubikkmeter jordmasser, fastslår Multiconsult i rapporten.

– Når området er ryddet og forurenset jord er sanert, legges eiendommen ut for salg, opplyser kommunikasjonsansvarlig Eirik Hauge i Esso.

Verken kommunalleder Oddvar Konst eller næringssjef Jørgen Kristoffersen kan på stående fot si om området vil være interessant for kommunen å sikre seg.

– Det må vi ta stilling til når eiendommen faktisk legges ut, det er for tidlig å konkludere om og hva kommunen kan bruke det til, sier Kristoffersen.