Bjørn Haugsnes kunne stolt røske hjertestarteren av veggen da avisa besøkte Rema 1000 i Bossekop mandag. Som den første butikken i kongeriket fikk Rema 1000 montert opp hjertestarter med alarm.

Alarmen går

Straks man fjerner dekselet som beskytter hjertestarteren og pakningen den ligger i, går det en lettere hysterisk, hylende sirene som vekker oppmerksomhet og forteller at her har det skjedd noe.

– Dette er absolutt ingen kjøpejippo. Dette er kun snakk om at hvis noen får et hjerteinfarkt og trenger hjelp, så skal alle vite at Rema 1000 har egen hjertestarter. Da kan folk som kommer over dem som eventuelt har blitt syke, storme inn i nærmeste Rema 1000-butikk og vite at der, der er hjertestarteren, sier kjøpmann Bjørn Haugsnes entusiastisk.

Viktig at man vet

– Betyr det at alle ansatte i Rema-kjeden skal få kurs i bruk?

– Selv kan jeg med starteren fordi jeg har vakter på redningsskøyta, men det er ikke poenget at alle skal kunne å bruke den. Folk skal vite at den finnes her. Det gir trygghet. Vi har et samarbeid med Røde Kors om utplasseringen av hjertestartere. For oss er det godt å vite at det finnes tall som viser at en hjertestarter i nærheten gir høyere overlevelse, sier han.