Inger Merete Hætta Nilsen (7), Mathea Turi Danielsen (8) og de andre smårollingene i barnegruppa til Alta samiske språksenter syntes det var litt skummelt når heksa ble satt fyr på under Borealis åpningsshow i Nordlysparken torsdag kveld.

Heldigvis var det bare et skuespill - denne gangen. Men bakteppet er alvorlig nok. For i år har nemlig Alta kulturskole og regissør Kristine Hansen valgt å bruke hekseprosessene fra 1600-tallet som tema. Og som ordfører Monica Nielsen sa det etter at heksa, eller Anna Pedersdotter, som er det det rette navnet til kvinnen som ble brent på virkelig i Bergen i 1590, var blitt flammenes rov: – Dette er en viktig historie, som passer bra på kvinnedagen, 8.mars.

Som vanlig var spenningen til å ta og føle på før det tradisjonrike åpningsshowet. Hvis noen trodde at kulda hadde skremt altaværingene vekk fra det populære arrangemenet, så tok de grundig feil. Det kokte formelig på sletta utenfor Nordlyskatedral og folk hadde tatt både skuldre og brøyteskavler i bruk.

Regi, kulisser, musikk, flammeslukere med mer. Det er på nytt bare å bøye seg i snøen og takke de ansvarlige, både store og små, for denne samlende hendelsen hvert år i mars.

Gøy er det også at finnmarksløpets deltakere viser seg frem. I år med flagg fra samtlige nasjoner. Skikkelig tøft.

Med tusenvis av mennesker samlet i mørket er det ikke rart at noen små kommer bort fra sine foreldre. Men dette hadde kulturskoleleder Tor Helge Reinsnes Moen tilsynelatende full kontroll på.

Men det hørtes unektelig litt foruroligende ut, etter all den skumle musikken og de dystre trommene utenfor kirka når, han sa:

– Det er noen barn som har mistet sine foreldre her. Men de, altså barna, har vi tatt med ned i kjelleren på Nordlyskatedralen...

Altaposten antar at foreldrene har fått dem tilbake nå og ønsker dere lesere velbekomme med bildene fra folkefesten.