Førstkommende mandag starter Hålogaland lagmannsrett behandlingen av ankesaken etter treningsulykken på Spenst Alta. Liss-Merethe Hermansen tapte søksmålet mot treningssenteret Alta tingrett i fjor.

I tingretten var det et tema hvorvidt treningssenteret kan stilles ansvarlig for at hun for snart fire år siden ble skadet på en spinningssykkel, under et besøk på Spenst Alta. En feste-bolt i setet på sykkelen knakk og Hermansen fikk store skader av fallet. Hun er i dag 50 prosent ufør.

Tingretten kom frem til at Hermansen ikke har krav på erstatning fra Spenst Alta. Tingretten begrunner dommen med at det ikke foreligger noe grunnlag for ansvar.

Jussen i sentrum

Til Altaposten sier Hermansens advokat, Einar I. Lohne, at de forventer å vinne frem i lagmannsretten.

– Vi er enige i hendelsesforeløpet, men vil angripe jussen på en annen måte enn i Alta tingrett.

Prosessfullmektig Yngve Skogrand representer på nytt Sparebank 1 Forsikring / Spenst i Alta.

– Vi er av den oppfatning at tingrettens dom er korrekt. Det er nå slik at det for lagmannsretten blir et spørsmål om ulovfestet objektivt ansvar. Ankeparten har erkjent at Spenst Alta ikke har vært uaktsom da hendelsen inntraff. Det innebærer at det er de juridiske problemstillingene som skal drøftes, sier Skogrand til Altaposten.

– Godt forberedt

Hermansen sier til Altaposten at hun er spent på avgjørelsen.

– Spenst Alta har uttalt at jeg ikke kunne hindre eller forhindre at bolten knakk. Det har vært en stor påkjenning for meg, men jeg stiller godt forberedt i Lagmannsretten.