Altaposten har en umulig oppgave med å imøtekomme alle julestjerne-hilsninger før jul. Det er mange som vil takke og mange som fortjener en takk i lokalsamfunnet, er det klare inntrykket. Vi formidler her en oppsummert utgave av flere av de takksigelsene som er kommet inn.

– Utrolig pågangsmot

Arne Dag Isaksen leste før jul artiklene i Altaposten om Ernst Berge fra Nuvsvåg som står på for bygda sin, inkludert skolen som ble borte. Han har heller aldri gitt opp tanken om å utnytte verdens beste drikkevann fra Loppa.

– Han gjør en utrettelig jobb for vannfabrikk og har stort engasjement for Loppa og Nuvsvåg.  Jeg tillater meg å foreslå at han fikk julestjerne som honnør for innsatsen. Han er ett stjerneeksempel på stayervilje og pågangsmot, mener Arne Dag, som dermed har sendt en hilsen vi tror varmer. (Foto: Anne Mari Aalberg)

– Har skapt trygghet

Jeanette Tiberg har lyst til å hedre Brede Fallssen, som er en av mange som har stått på for Kåfjord skole og bygda i en vanskelig  tid med usikkerhet

– Han er en som har gitt av seg selv, sin tid, sitt engasjement og sitt varme sinn. En som har vært en klippe for våre barn, som enda står støtt. En som har vært med på å skape noe stort av det lille håpet vi hadde, som kastet seg ut i usikkerheten uten fallskjerm, men landet støtt på bena. Han har gitt våre barn en trygg hverdag i den nye skolesituasjonen, skriver Jeanette til Altaposten.

– For en servicemann

Olav Henning Trondal i Øksfjord ønsker å sende en hilsen til Espen Rasmussen ved omlastingssentralen på Ystnes.

– Han er en servicemann av rang, alltid hjelpsom og med godt humør, sier Trondal, om Espen som jobber for transportør Magne Pedersen,

– Magne  hadde vel strengt tatt fortjent en stjerne han også, sier Trondal.

– Snille folk

Vera Hoff ved bokollektivtet i Talvik peker på Anne Mari og Bjarne Pettersen i Furuårsen når hun vil hylle noen snille folk.

– De kommer innom kollektivet med stort hjerte, for eksempel mat og andre hyggelige ting, sier Vera, som også vil rose servicen på Apotek1 i Amfi. – Stine Malen på apoteket viser fantastisk service, sier Vera.

Roser personalet

Heidi Stephansen ønsker at personalet i Skiveien 16 skal få julestjerne.

– Tre familier vil gi en blomst fordi personalet gjør en så fantastisk jobb for beboerne. Det har blitt et hjem i ordets rette betydning for beboerne, forteller hun.

Viktig møteplass

Tony Pedersen og ungdomsklubben i Øksfjord har en favoritt de vil hedre. De unge har ikke så mange tilbud.

– Iris H. Rydheim tok tak i dette og vi har to dager på klubben i uka – og dette gjør Iris gratis for oss. Bygdas befolkning synes hun gjør en fantastisk innsats for oss,  og sponser oss med noen kroner.

Nylig har vi vært i Alta og vi fikk leid lokal buss, spiste, shoppa og avslutta kvelden med bowling. Fantastisk tur!

STÅR PÅ: Postkortdame Irene Ojala hedrer en annen postkortdame, Sylvi Andreassen. Foto: Rolf Edmund Lund

Irene Ojala har hatt mange gode hjelpere i postkortaksjonen, men har et ønske om å sende en hilsen til Sylvi Andreassen i Sørelvdalen i Rafsbotn.

– Hun fortjener virkelig en julestjerne og masse positiv omtale.  Hun er en kunnskapsrik og fleksibel  menneskekjenner og en ekte tanketenker. Vi har jobbet usedvanlig godt i lag under postkortaksjonen.  Jeg kjente henne ikke da vi startet opp med aksjonen, men vi har jobbet SÅ godt sammen –  og jeg jobber gjerne med henne senere –  om så kor!

Hedrer Svanhild

Bertha Heitmann vil gjerne hedre Svanhild Grimstad.

– Hun stiller opp for alle. Hun er med i motettkoret, baker og ordner. Hun er svært delaktig i menighetsarbeidet og historielaget. Hun har ledet formiddagstreffet i 10-15 år, stiller opp på kjøkkenet og hun spiller piano. Hun deltar også i en ordning, der man går ut med blomster til eldre jubilanter, det har hun gjort i 20 år, forteller Bertha.

Opptatt av hver og en

– Jeg synes at de ansatte i Tverrelvdalen barnehage fortjener en julestjerne for sitt fantastiske arbeid med barna våre.

Alltid imøtekommende, blide og glade når vi kommer. Det er en fryd å etterlate barna der hver eneste dag!

– Jeg som forelder føler at de er genuint opptatt av hvert eneste barn i barnehagen. Selv om ressursene i kommunale barnehager er minimale, så klarer de  finne på de utroligste ting, og jeg er stadig vekk forbauset over kreativiteten til de ansatte, skryter Helene Sønvisen Suhr.

Fikk i gang toget

– Frank Jonny Nilsen fortjener en juleblomst. Han har gått i front for å arrangere protesttog for å markere sykehussaken. Ytterligere begrunnelse er unødvendig, mener Anne Gerd Paulsen.

Superlytterens favoritt

Iselin Opdahl er en trofast lytter av Radio Alta og sørget for å gi reporter Stian Sætermo en blomsterhilsen på direkten i siste sending før jul. Stian avsluttet da sitt vikariat i mediehuset.

– Han fortjener en blomst for den fantastiske jobben han gjør på radioen og for den flotte jobben han gjør med lytterne og TV-titterne, var beskjeden fra Iselin. Blomst fikk han på direkten fra sine kolleger Even Martinsen og Martin Hovden.