Sesongens siste orienteringsløp, Blodsmaken 2015, gikk lørdag av stabelen i Tverrelvdalen med 66 deltakere på startstreken. Rolf Arvid Leon Pedersen har drevet med sporten i en mannsalder, og har vært med som arrangør og deltaker på Blodsmaken siden oppstarten på 80-tallet.

Noe for alle

I år ble det derimot ikke deltakelse på Pedersen, men som arrangør kunne han glede seg over at barnebarna Nina Pedersen Kleemann, Anna Pedersen Kleemann og Nikolai Leon Pedersen stilte til start.

– Vi kunne kanskje ønsket oss litt flere deltakere på startstreken. Vi savnet blant annet flere skiløpere, men det var ganske brukbart likevel og kan ikke si oss direkte misfornøyd. Med fire ulike distanser hadde vi også lagt til rette for at de aller minste kunne delta sammen med foreldrene. Det gjorde flere av barnebarna mine, noe jeg er svært glad for, sier han til Altaposten.

– Fantastisk sport

Pedersen sier videre at orientering er en av de fineste sportsgrenene som finnes og begrunner det med at man hele tiden må være konsentrert for å finne postene, og dermed ikke har tid til å kjenne etter om man er sliten.

– Og da blir du så utrolig glad når du finner postene, at det er verdt strevet, fortsetter han.

Løp i feil retning

Selv om solskinnet uteble var stemningen på topp blant deltakerne. Pedersen var svært fornøyd med gjennomføringen av arrangementet.

– Jeg synes det gikk veldig bra med løpet og lot meg blant annet imponere av Stig Løvlund. Han er en av landets beste kartlesere, og skiløperne hadde nok med å henge på han. De fleste har gitt tilbakemelding på at postene var plassert fint ute i terrenget. Selv om det ble noen bom på enkelte av deltakerne, synes jeg at det er en del av sjarmen med sporten. Ekstra morsomt var det da deltakerne på 10-kilometeren startet ut samme vei som de som løp 20-kilometer. De leste ikke kartet ordentlig før de begynte å løpe, så da fikk jeg meg en god latter, humrer han.

Løp til blodsmaken kom

Barnebarnet Nikolai Leon Pedersen (7) driver med mange ulike sportsgrener, men innrømmer at orientering er en av de morsomste. Lørdag løp han 3-kilometersløypa sammen med familien, og innsatsen var det ingenting å si på.

– Jeg løp helt til blodsmaken kom, sier han.