Klokka 10.05 fikk politiet melding om en trafikkulykke på Skillemoen. Ulykka skjedde sør på Skillemoen, i svingen ned mot Tangen-brua / avkjøringen mot Gargia.

– Trippelvarsling. Nødetatene rykker ut, het det fra politiet på twitter.

Det var en møteulykke mellom en lastebil og en personbil, der føreren av personbilen, en mann i 30-årene, pådro seg store skader. Den kvinnelige lastebilsjåføren ble tatt med til helse kontroll.

– Det er en alvorlig ulykke, sa operasjonsleder Lars Rune Hagen til VG.

Vegen ble stengt som følge av ulykka, mens nødetatene jobbet på stedet.

I en oppdatering klokken 13.36 skriver Universitetssykehuset Nord-Norge via twitter at mannen som var involvert i ulykka har alvorlige, men ikke livstruende skader. Tilstanden er stabil.

Lastebilen sto uti grøfta, et stykke nord for der personbilen lå. Foto: Bjørn Martin Lyng

I forbindelse med ulykka ble redningshelikopteret SAR Queen scramblet fra Banak. Ved Hovedredningssentralen sa redningsleder Tore Hongset at helikopteret ble scramblet klokka 10.14.

– Helikopteret sendes fra Banak til en veitrafikkulykke litt sør for Alta. Dette er altså et helseoppdrag. Helikopteret er avlevert til helse, som koordinerer dette videre, sa Hongset i halv elleve-tiden.

Altapostens journalist på stedet fortalte at nødetatene rundt klokka 10.30 hadde fått den skadde personen ut av personbilen.

Klokken 11.05 tok SAR QUEEN av med retning Tromsø og UNN.

Operasjonsleder Hagen sa parallelt med dette at politiet var i gang med tekniske undersøkelser på ulykkesstedet.

SAR QUEEN ankom cirka klokken 10.50 ulykkesstedet. Foto: Bjørn Martin Lyng

Hendelsen fant sted helt sør på Skillemoen, se kart under.