– Det er konstatert at det ikke var en lader som var årsaken til brannen. Det har ikke vært en elektrisk komponent. Av og til finner vi ikke den konkrete årsaken, men nå har vi i alle fall funnet ut hva som ikke har forårsaket brannen, sier kriminaltekniker Arnfinn Holst-Olsen i politiet.

Det bor en familie på fire i leiligheten, som er en del av en tomannsbolig. Brannen startet på foreldresoverommet, ikke gutterommet, slik man trodde mandag.

– Brannen startet i fotenden av senga. Til alt hell var ingen hjemme da den oppstod, sier Holst-Olsen.

Det var mandag klokken 13.15 at nødetatene rykket ut til brannen i Ulveveien. Brannvesenet fikk tatt ut den brennende madrassen og sengetøyet, og fikk slukket med en gang.

Roser naboen

Politiet roser naboen for å ikke ha tatt seg inn i leiligheten da hun oppdaget brannen.

– Brannen var overmettet så den slukket av seg selv da det ikke kom oksygen til. Men straks brannvesenet tok seg inn, flammet det opp og ble full fyr. Derfor er det veldig bra at hun ikke prøvde å gå inn i leiligheten, sier Arnfinn Holst-Olsen.

May-Bente Strand bor like ved, og var den som oppdaget brannen. Hun fikk ei annen til å varsle brannvesenet mens hun gikk ut for å undersøke.

– Jeg kjente at det luktet svidd og oppdaget hvor det kom fra. Da jeg kom bort til huset, så jeg at røyk velta ut. Jeg prøvde å titte inn gjennom soveromsvinduene. Jeg torte rett og slett ikke å ta meg inn, forteller hun.

Samtidig satt den nærmeste naboen, Ulf Strand, som bor i vegg-i-vegg, inne i stua si og hørte på radioen. Verandadøra sto åpen og han hadde kjent rar lukt da han ble hentet ut av naboene.

Det er brannskader på soverommet der brannen startet, mens resten av leiligheten er røykskadd.